GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εγινε η νύχτα, μέρα: Διέλυσαν τον κυριότερο κόμβο φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη – Διακόπηκε η ροή ρωσικού φ.α. σε Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, A.Γερμανία

Έκρηξη και πυρκαγιά είχαμε σήμερα στον μεγαλύτερο σταθμό διανομής φυσικού αερίου στο Baumgarten (Αυστρία ) από ύποπτη έκρηξη ,...



Έκρηξη και πυρκαγιά είχαμε σήμερα στον μεγαλύτερο σταθμό διανομής φυσικού αερίου στο Baumgarten (Αυστρία ) από ύποπτη έκρηξη , κάτι που οδήγησε εν μέσω εορταστικής περιόδου, σε
διακοπές των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου, αφήνοντας πλήθος ερωτηματικών τις οποίες εξετάζουν οι μυστικές υπηρεσίες .
Η εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν, στην ανατολική Αυστρία είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Στην περιοχή επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα ασθενοφόρα, και δύο ελικόπτερα διάσωσης.

«Πυκνοί καπνοί και τεράστια μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον ουρανό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.





«Έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη.
Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.




Σύμφωνα με διάφορα στοιχεία, τραυματίστηκαν, ή έπαθαν εγκαύματα 18 έως 60 υπάλληλοι της επιχείρησης. Αρκετά θύματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στις πλησιέστερες κλινικές.

Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου σταμάτησε επίσης σε Ιταλία, Ουγγαρία και  Σλοβενία, αποκαλύπτοντας τον στόχο των πιθανών δραστών της ενδεχόμενης  «δολιοφθοράς».

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η ρωσική Gazprom έχει ήδη ανακοινώσει  ότι «εργάζεται για την διόρθωση των ροών και κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες της προς αυτήν την κατεύθυνση μεταφοράς».

Η αυστριακή αστυνομία στο Twitter ανέφερε  ότι η αιτία της έκρηξης ήταν μια τεχνική δυσλειτουργία.

Ο κεντρικός κόμβος της Ευρώπης στο Baumgarten είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κέντρα διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και είναι μια διεθνής πλατφόρμα συναλλαγών για αυτό το είδος καυσίμων.

Πληροφορίες του ρωσικού τύπου κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανή δολιοφθορά που φάνηκε ως «τεχνική δυσλειτουργία» σε έναν από τους τρεις κόμβους διανομής φυσικού αερίου στην ΕΕ.

«Αυτοί» που ήθελαν ενδεχομένως να προκαλέσουν πανικό σε εκατομμύρια καταναλωτές, έναν τέτοιο κόμβο θα διάλεγαν σίγουρα.

Γιατί όμως όλα αυτά ;

Διότι το μεγαλύτερο στοίχημα της περιόδου που ζούμε είναι η ενέργεια και η  απρόσκοπτη εξασφάλιση της ως παράγοντας οικονομικής ευημερίας αλλά και ως γεωπολιτικού «όπλου ».
Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν με τίποτα να αφήσουν την Μόσχα να εφοδιάζει την Ευρώπη διότι φοβούνται τον «εναγκαλισμό» Ρώσων και Ευρωπαίων , ο οποίος θα ήταν καταστροφικός για τις ίδιες .
Για αυτό εφευρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να έχουν συνέχεια στο « πέναλτι» την Ρωσία με κάθε αφορμή και «φήμη».

Έτσι αμερικανικό νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από τη Γερουσία έχει ως αποστολή να διακόψει τις συναλλαγές όλων των χωρών της ΕΕ με την Ρωσία σε ένα σωρό τομείς με αιτία τις  υποτιθέμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις .

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, στη ναυτιλία, τους τομείς των εξορύξεων και των πληροφοριών ενώ επιβάλει επίσης περιορισμούς στις συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την σκληρή επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε εταιρεία, (συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών), συμβάλλει στην ανάπτυξη, στη συντήρηση, στον εκσυγχρονισμό ή στην επισκευή αγωγών που εξάγουν ενεργειακούς πόρους από τη Ρωσία όπως το σχέδιο Nord Stream 2, αξίας 9,5 δις ευρώ, ένας αγωγός φυσικού αερίου που αυξάνει τον όγκο του ρωσικού αερίου, το οποίο ήδη εξάγεται στην Ε.Ε. διαμέσου της Βαλτικής.
Όσο για τον αγωγό Turk Stream , αυτός σύμφωνα με Αμερικανό υπουργό και πρόσφατη δήλωση του αμφιβάλλουμε  ότι  πρόκειται να φτάσει στο ελληνικό έδαφος , κοντά στην αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης διότι με την παρουσία του η Ευρώπη θα εξαρτάται ενεργειακά από τον νότο.





Στόχος  των ΗΠΑ είναι να κατασκευάσουν εν ευθέτω χρόνω ένα φιλόδοξο δίκτυο αγωγών και εγκαταστάσεων υγροποίησης φυσικού αερίου, με στόχο να μετατραπούν σε εξαγωγική δύναμη και να προμηθεύουν την Ευρώπη.
Σε όλα αυτά  η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τον νέο αμερικανικό νόμο που προβλέπει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, διότι ο  νόμος προβλέπει και μέτρα ενάντια σε γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Για το θέμα αυτό  η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας, Μπριγκίτε Τσίπρις είχε δηλώσει ότι αποτελεί  «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι οι  Αμερικανοί δεν μπορούν να τιμωρούν γερμανικές εταιρείες επειδή δραστηριοποιούνται σε μια άλλη χώρα».

Επίσης ο Γερμανικός επιχειρηματικός κόσμος νιώθει  φόβο πως οι κυρώσεις θα ζημιώσουν ευρωπαϊκές εταιρίες .
Το ίδιο δηλώνουν και τα «ξαδέρφια τους» οι Αυστριακοί και πολλοί άλλοι που βλέπουν το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για να «αρμέγουν» οι ΗΠΑ την ΕΕ για λογαριασμό τους ενώ την ίδια στιγμή θέλουν να εκδιώξουν την Ρωσία από το προσκήνιο .

Οι αγωγοί φυσικού αερίου προς την ΕΕ είναι το «μακρύ χέρι» του Πούτιν για την Ευρώπη,  και είναι πιθανόν  οι ισλαμιστές  τρομοκράτες  που «κρύβονται» από τις αρχές  στην ευρωπαϊκή ήπειρο να έχουν  μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτούς ….λέμε τώρα.  











ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr