GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρέει άφθονο το Παλαιστινιακό αίμα: Τον γάζωσαν σε ζωντανή μετάδοση – Συγκρούσεις και μάχες σώμα με σώμα – 3 νεκροί, 190 τραυματίες

Ρέει άφθονο το Παλαιστινιακό αίμα καθώς μόνο σήμερα οι Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 3 και τραυμάτισαν 190 σε Δυτική όχθη, Ανατολι...



Ρέει άφθονο το Παλαιστινιακό αίμα καθώς μόνο σήμερα οι Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 3 και τραυμάτισαν 190 σε Δυτική όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ και Γάζα ενώ σε
ζωντανή μετάδοση «γάζωσαν» Παλαιστίνιο.
Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει με τους Ισραηλινούς να δέχονται χτυπήματα με μαχαίρια και να αντιδρούν βίαια ακόμη και προς γυναίκες.
3.500 Παλαιστίνιοι συγκρούονται με τις Ισραηλινές δυνάμεις σε εννέα περιοχές στη Γάζα και Δυτική Όχθη. Νεκροί είναι οι Yasser Sukar, 32, και Ibrahim Thuria, 29.
Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο στο σημείο ελέγχου Beit El βόρεια της πόλης al-Bireh στη Δυτική Όχθη.




Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και προσέγγιζε μέλος των Ισραηλινών Δυνάμεων για να τον μαχαιρώσει.

Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και «άδειασαν» 20 σφαίρες.
Το περιστατικό καταγράφτηκε από ζωντανή μετάδοση του πρακτορείου al-Hayat TV.
Νωρίτερα ένας Ισραηλινός στρατιώτης μαχαιρώθηκε από στη Δυτική Οχθη.

Δείτε εδώ το Βίντεο



Μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αναγνωρίζοντας την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ η Μέση Ανατολή φλέγεται και συγκεκριμένα η Παλαιστίνη.
Μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών πλησίασε τους περίπου 100-150 Παλαιστίνιους που διαδήλωναν στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ κοντά στη Ραμάλα, όταν ξαφνικά κάποια άτομα απ’ το πλήθος τράβηξαν πιστόλια και πυροβόλησαν στον αέρα, ένας μάλιστα έριξε καπνογόνο:
Ήταν μεταμφιεσμένοι μυστικοί πράκτορες του Ισραήλ με καλυμμένα τα πρόσωπα και καφίγιες (την παραδοσιακή Παλαιστινιακή μαντήλα) στο κεφάλι- οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση με στόχο να τη διαλύσουν.
Τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από την ισραηλινή τεχνική είναι πολύτιμα για τις συγκεντρώσεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας «στο κάτω μέρος» του σώματος ενός διαδηλωτή.
Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι στις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν.
Οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τακτική κατά διαδηλωτών που πετούν πέτρες.
Οι πράκτορες αυτοί είναι γνωστοί ως Mista’arvim – που σημαίνει «μεταμφιεσμένος ως Άραβας» στα εβραϊκά – από την αντιτρομοκρατική ομάδα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, συχνά μιλούν Αραβικά και περνούν ως Άραβες που πάνε στις δουλειές τους.
Πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια μονάδα ονόματι Γιαμάς της μεθοριακής αστυνομίας, ενώ αντίστοιχες διαθέτουν ο στρατός και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας Σιν Μπετ.
Συγκρούσεις σημειώνοντα καθημερινά στη Δυτική Όχθη μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Χθες το βράδυ Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν και πάλι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Δύο ρουκέτες αναχαίτισε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδερένιος Θόλος» (Iron Dome), ενώ μια τρίτη έπεσε σε ανοικτή περιοχή, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.






















ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


www.pentapostagma.gr