GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πούτιν για το Ιράν: «Δεν θα τους ανεχθούμε στη Συρία»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διαμήνυσε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τ...




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διαμήνυσε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Τρίτη, ότι το
Ισραήλ δεν θα ανεχθεί τις προσπάθειες του Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία.
Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, το τηλεφώνημα των δύο ανδρών είχε διάρκεια μισής ώρας.
Συζήτησαν για τη Συρία και τις προσπάθειες του Ιράν να εδραιωθεί στη συριακή επικράτεια.
«Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στη θέση του περί της ασφάλειας του Ισραήλ και ότι δεν είναι αποδεκτή η μονιμοποίηση της παρουσίας ιρανικών δυνάμεων στη Συρία», ανέφερε η Γραμματέας του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προοπτικές και τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με πρώτο θέμα το πλαίσιο μιας τελικής φάσης στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία.
Αναφέρθηκαν και σε πρακτικά ζητήματα που συνδέονται με την κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επαφών των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ισραήλ, δήλωσε το Κρεμλίνο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

tribune.gr