GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νικόλαος Κοπάσης: «Έφυγε» ο θρύλος των Εφέδρων Αξιωματικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νικόλαος Κοπάσης, με τη συνολική παρουσία του και τη λαμπρή φυσιογνωμία του αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα Έφεδρου Αξιωματι...




Ο Νικόλαος Κοπάσης, με τη συνολική παρουσία του και τη λαμπρή φυσιογνωμία του αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα Έφεδρου Αξιωματικού.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ένας ζωντανός θρύλος του θεσμού των Εφέδρων Αξιωματικών, ο τελευταίος επιζών της Μάχης της Κρήτης, ο Νικόλαος Κοπάσης, "έφυγε" για το
μεγάλο Ταξίδι.

Ο Νικόλαος Κοπάσης, με τη συνολική παρουσία του και τη λαμπρή φυσιογνωμία του αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα Έφεδρου Αξιωματικού.
Μια σεβάσμια μορφή, με καθαρό βλέμμα και την ικανοποίηση πως στο κάλεσμα της Πατρίδας ήταν πάντα παρών, θα "αναφέρεται" πλέον στο Τάγμα των ουρανών, μαζί με τους συμπολεμιστές του...

Μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις, ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν και τιμήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο πλαίσιο του Έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση του Ρεθύμνου:





Γεννημένος στις 27/11/1917 στην Ανώπολη Σφακίων, ο Νικόλαος Κοπάσης κατατάχθηκε τον Οκτώβριο του 1938 στο 14 Σύνταγμα Πεζικού και τον Απρίλιο του 1939 μετατέθηκε στον IX συνοριακό τομέα, ενώ την 23/03/1941 ονομάσθηκε έφεδρος Ανθ/γος Πεζικού.

Στις 20 Μάη του 1941 υπηρετούσε στο 5ο Ανεξάρτητο Τάγμα Πηγής Ρεθύμνης λαμβάνοντας μέρος στην επική Μάχη. Προήχθη επ’ ανδραγαθία στο πεδίο της Μάχης στο βαθμό του Λοχαγού και παρασημοφορήθηκε με το Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας, τον Πολεμικόν Σταυρό Γ’ τάξεως δύο φορές, το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων και τα Μετάλλια εκστρατείας 1940 – 41 και Εθνικής Αντίστασης.

Τιμήθηκε επίσης με περγαμηνές, διπλώματα και πλακέτες από πολλούς άλλους φορείς όπως την V Μεραρχία Κρητών, τις Νομαρχίες Χανίων και Ρεθύμνης και πολλούς άλλους φορείς.


http://defenceline.gr/index.php/news/item/4698-kopasis

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"