GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Βράζει» το Στράτευμα – Δραματική έκκληση: «Είμαστε υπό διωγμό – Ελλάδα προστάτεψέ μας» – Υψωσαν Ελληνικές σημαίες μπροστά στα αλβανικά γκλομπς

«Βράζει» το Στράτευμα με την επιχείρηση αφανισμού της Ελληνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο  και μάλιστα 3 ήμερες μετά τον εορ...



«Βράζει» το Στράτευμα με την επιχείρηση αφανισμού της Ελληνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο  και μάλιστα 3 ήμερες μετά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπου
ο Ελληνισμός της Χιμάρας τίμησε την εθνική μας εορτή και εδώ δίναμε το εθνικό μας σύμβολο σε Αλβανούς.
Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν και γκρεμίζουν σπίτια των Ελλήνων.
Η Ελληνική Μειονότητα στη Βόρεια Ηπειρο «σβήνει» με τουρκοαλβανικό σχέδιο.
Δραματική έκκληση έκανε ο Πρόεδρος της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παππάς, από τον λογαριασμό του στο Facebook προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Διεθνή Παράγοντα να προστατέψουν τη γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο.



Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας έγραψε, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χειμάρρα και στις κατεδαφίσεις ελληνικών ιδιοκτησιών:
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απ’ την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του Εντι Ράμα.
Με επιδεικτικό τρόπο δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αφού στις σημερινές κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, παρά τη διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα, δεν εφαρμόστηκαν ούτε ούτε οι προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.
Η έφοδος στις 4:00 τα ξημερώματα, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα κατεδαφίσεων ξυπνούν θλιβερές μνήμες του παρελθόντος.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΆ καταγγέλλει τις τακτικές εκφοβισμού και εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου απ’ τις πατρογονικές του εστίες, που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Άλβανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και τον Διεθνή παράγοντα να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιέζοντας την Άλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και την κοινή λογική.
Στις 6:00 το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες στο κέντρο της Χιμάρας οι οποίες συνοδευόταν από το ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού ώστε οι κάτοικοι να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα.
Παρόμοια τακτική η Αλβανική κυβέρνηση είχε πραγματοποιήσει και στην κατεδάφιση της εκκλησιάς του χωρίου Δρυμάδες.
Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορά μόνο τους Έλληνες της Χιμάρας και πρώτη κατεδάφιση που έγινε το πρωί ήταν μια οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα, η δεύτερη ήταν κατεδάφιση της επιχείρησης (βενζινάδικο) του Άλκη Νάτση και συνεχίζονται…
Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Χιμάρα έχει αποκλειστεί από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι κατεδαφίσεις.
Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος Ράμα και οι υπουργοί του στις συναντήσεις που είχαν με τους κατοίκους της Χιμάρας είχαν δεσμευτεί πως οι κατεδαφίσεις θα σταματήσουν μέχρι να δοθούν λύσεις.
Οι υποσχέσεις των
Σίγουρα ο πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση του Ράμα στην Χιμάρα καθώς αθέτησε τις υποσχέσεις προς την Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι κάτοικοι της Χιμάρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο αναφέρει το himara.gr
Ο ελληνισμός της Χιμάρας τίμησε την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με την σχολική εορτή του Ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ και ανήμερα της επετείου Σάββατο σε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας στο μνημείο πεσόντων.
Στην εκδήλωση του ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ Χιμάρας την Παρασκευή, πλήθος γονιών και όχι μόνο παρακολούθησε τους νεαρούς μαθητές να απαγγέλλουν ποιήματα, να τραγουδούν για την Λευτεριά και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό.
Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.
Βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες:
«Ο Ράμα μεθοδεύει τον εκτοπισμό μας – Η Χειμάρρα δεν θα πέσει»
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, του κομματικού βραχίονα της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης Ομόνοια, και βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνει από τη Χειμάρρα ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στοχεύει στον εκτοπισμό των Χειμαρριωτών κατοίκων.
Σύμφωνα με τον κύριο Ντούλε, οι κάτοικοι που θίγονται από τις κατεδαφίσεις των κτιρίων δεν αποζημιώνονται, ενώ μοναδική λύση για εκείνους παραμένει ο εκτοπισμός, ό, τι επιθυμεί και μεθοδεύεται ο πρωθυπουργός.
«Η κατάσταση στη Χειμάρρα είναι κραυγαλέα.
Ο πρωθυπουργός Ράμα επιθυμεί τον εκτοπισμό των κατοίκων της Χειμάρρας», δήλωσε ο κ. Ντούλες, ενώ δηλώνει ότι οι Χειμαρριώτες δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα.
Ο κ. Ντούλες επισήμανε επίσης ότι τα κτίρια που κατεδαφίζονται ανήκουν σε άτομα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
«Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού Ράμα έναντι της Χειμάρρας και των Χειμαριωτών θα μπορούσε να συγκριθεί με συμπεριφορά ενός καταχτητή.
»Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Χειμάρρα θυμίζει την ύπαρξη αστυνομικού κράτους, αφού σε κάθε γωνία της είναι προκλητικά παρούσες οι αστυνομικές δυνάμεις.
Βλέπετε ότι παραβιάζονται κληρονομικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα προπαππούδων.
Παραβιάζονται στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου.
»Παραβιάζονται μέρα μεσημέρι η λειτουργική δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας.
Η Χειμάρρα που αντιστάθηκε ανά των αιώνων με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, που άντεξε σε πολύ δυσμενέστερες θύελλες από τις σημερινές, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και κατάλυσης κράτους δικαίου του κυρίου Ράμα.
»Χωρίς κανένα έγγραφο νομικής ισχύος, χωρίς να γίνει σεβαστή καμιά διαδικασία, δημιουργεί καταστάσεις σαν αυτή που βλέπετε.
»Καταστάσεις που για την κοινότητα της Χειμάρρας είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα τετελεσμένο γεγονός – αποτέλεσμα των πολιτικών του Ράμα.
»Ο κύριος Ράμα θα πρέπει να το πάρει χαμπάρι μια και καλή ότι η Χειμάρρα που αντιστάθηκε ανά των αιώνων με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και οι ενέργειες κατάλυσης του κράτους του κυρίου Ράμα.
»Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ σήμερα και μέχρι να κερδίσει και να θριαμβεύσει το δίκιο.
»Οι κύριοι που ανέλαβαν την επιχείρηση κατεδάφισης, οι δυνάμεις ΙΚΜΤ και οι δυνάμεις Δημόσιας Τάξης διεκπεραιώνουν μια επιχείρηση στηριζόμενοι σε διαφορετικά έγγραφα.
»Το ΙΚΜΤ με έγγραφο που φέρει την ημερομηνία 22.02.2017 και οι αστυνομικές δυνάμεις με έγγραφο όπου ζητήθηκε η στήριξή τους στις 18.10. 2017 για τις 23.10.2017. Μπορεί οι ίδιοι να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια ιστορία που εξυπηρετεί τα άκρως ύποπτα συμφέροντα του πρωθυπουργού Ράμα».
Με δηλώσεις απαντά το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Χειμάρρα και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για την προστασία τόσο των μειονοτικών, όσο και των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Από εκεί και πέρα, οι πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο Εξωτερικών για την προστασία ακριβώς αυτών των δικαιωμάτων είναι διαρκής και συνεχής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτώμενος σχετικά στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.
«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές, αυτή τη φορά, αντιδράσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις κατεδαφίσεις ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα από την αλβανική κυβέρνηση.
«Ταυτόχρονα, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές, αυτή τη φορά, αντιδράσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας», σημείωσε ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε: «Εννοείται ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν πριν από την εκκίνηση των ελληνοαλβανικών συνομιλιών “πακέτο” οι οποίες έχουν ήδη προαναγγελθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών».
Την καταδίκη της «για τις παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης της Αλβανίας, καθώς οι κρατικές υπηρεσίες προχώρησαν στην κατεδάφιση κτιρίων στην Χειμάρρα» εκφράζει, με ανακοίνωσή της, και η Ένωση Κεντρώων και καλεί τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τους ελληνικής καταγωγής πολίτες της γειτονικής χώρας.
«Η κυβέρνηση του κ. Ράμα οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και τα δικαιώματα του ελληνισμού της Χειμάρρας, αποφεύγοντας πράξεις που οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και συντελούν στην κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.



Ανήμερα της επετείου, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας πραγματοποίησε εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στην περιοχή Βάνοβα της Χιμάρας.
Άπαντες οι Έλληνες της Χιμάρας βρέθηκαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής, μαζί και η μάνα της Χιμάρας Ερμιόνη Μπρίγκου η οποία στον κήπο τους σπιτιού της έχει θάψει τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και απαγγέλθηκαν τα ονόματά τους υπό τις ιαχές του κόσμου «Αθάνατος». Στην συνέχεια φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια και όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο αναφέρει το himara.gr








ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr