GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλήττει την εικόνα της χώρας διεθνώς – Οι μεγάλες ευθύνες της αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλήττει την διεθνή εικόνα της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Νίκος Φ...



Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και πλήττει την διεθνή εικόνα της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Νίκος Φίλης που έχει τάσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος του, στοχοποιεί συνεχώς και τον
υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο παρά το γεγονός ότι επισήμως τουλάχιστον τον στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας.
Εδώ και μερικές ημέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη ένα θέατρο του παραλόγου με μεγάλο χαμένο τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν την αμέριστη στήριξη του λαού και κατ’ επέκταση τη χώρα.
Στο παιχνίδι βεβαίως αυτό έχει βάλει το χέρι της και η αντιπολίτευση ίσως επειδή… τα λεφτά είναι πολλά.

Το θέατρο αυτό ξεκίνησε από την αναβάθμιση των F-16. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο «καίγεται» να υλοποιήσει η Πολεμική Αεροπορία προκειμένου μην γίνει η μεγάλη απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον αεροπορικό τομέα χάσμα.
Σε περίοδο κρίσης η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει F-35, παρ’ ότι θα το ήθελε κόντρα στην Τουρκία που θα τα βάλει σύντομα στο οπλοστάσιο της και ο εκσυγχρονισμός των F-16 φαντάζει μονόδρομος.

Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εδώ και πολλά χρόνια και όχι μόνο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αν ωστόσο ο Πάνος Καμμένος προκαλούσε μία συνάντηση των κομμάτων και εξηγούσε την αναγκαιότητα του όλου αυτού προγράμματος οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης θα ήταν πιο ήπιες, διότι και αυτή γνωρίζει τις εθνικές ανάγκες.

Το πρόβλημα όμως προέκυψε όταν ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τα F-16 για να κλείσει το ταξίδι στην Ουάσιγκτον και να τραβηχτεί η περιβόητη φωτογραφία στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τράμπ.
Εκεί, ο Αμερικανός πρόεδρος, σαν επιχειρηματίας που είναι είδε μία ευκαιρία να πουλήσει στην Ελλάδα και έμπλεξε πρόγραμμα στα πολιτικά και μικροκομματικά γρανάζια.

Και βεβαίως δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τράμπ, αλλά και ο Νίκος Φίλης και μία ακόμη παρέα στον ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται κατά το εξοπλισμών γιατί προφανώς θέλουν την Ελλάδα αφοπλισμένη και παραδομένη στις ορέξεις όσων επιβουλεύονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Έχει αποδείξει άλλωστε ο κ. Φίλης πώς είναι άπατρις.

Χθες, ο πρώην υπουργός Παιδείας «χτύπησε» και για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία ζητώντας να ακυρωθεί η συμφωνία. Βρήκε και άλλους υποστηρικτές, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης.
Νομίζουν ότι κάνουν κριτική στον Πάνο Καμμένο και εκβιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επί της ουσίας ζημιά στη χώρα προκαλούν και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ίδιο και η αντιπολίτευση με τον τρόπο που χειρίζεται το όλο θέμα.

Αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να χτυπήσουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν βεβαίως και μπορούν να το κάνουν. Υπάρχει όμως και ένα όριο, ιδίως για τα δύο αυτά κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Δεν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ που επί εποχής του και επί κυβερνήσεως Σημίτη συνέβησαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο των εξοπλισμών.

Δεν μπορούν να κάνουν φέιγ βολάν τα απόρρητα έγγραφα ή ακόμη χειρότερα τα έγγραφα με διαβάθμιση ειδικού χειρισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης.
Η κατάσταση αυτή πλήττει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και την υπονομεύει.
Μαζί βεβαίως και η στάση της κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντιπροσωπεία στην Ελλάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση των 32 F-16 block 30.
Πώς θα προχωρήσουν όταν στην συμφωνία των πυρομαχικών για τη Σαουδική Αραβία εμπλέκονται αμφιβόλου εμπιστοσύνης άτομα και η αλληλογραφία βγαίνει στο αέρα εκθέτοντας πρόσωπα και καταστάσεις;

Βεβαίως την ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση δεν πάει πίσω.
Σημειώνεται πώς η Ελλάδα διαθέτει μία αμυντική βιομηχανία η οποία διεκδικεί δουλειές στο εξωτερικό για την επιβίωση της (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ).
Ποιος θα εμπιστευτεί μετά από αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες την ελληνική αμυντική βιομηχανία για να δώσει παραγγελία ή να επενδύσει;

Και μετά την υπόθεση των F-16 και των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία φτάνουμε στον «Ρουβίκωνα». Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έδωσε κατεύθυνση στους αναρχικούς να εισβάλουν στο Πεντάγωνο για να εκτεθεί πολιτικά ο Πάνος Καμμένος;
Είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο αν λάβει κανείς υπόψη του πώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδειξε στον τρίτο όροφο του Πενταγώνου (κανείς δεν ξέρει τι ήθελε να πεί), αλλά και το γεγονός πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή στα καμώματα της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όλες αυτές οι υποθέσεις, μπορεί να έχουν πολιτική χροιά αλλά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονταν προκαλούν μεγάλη βλάβη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη χώρα σε καιρούς δύσκολους και περίεργους.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"