GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τους βαθμούς και τα αριστεία ανδρείας ο Στυλιανός Παττακός τα είχε κερδίσει στο πεδίο της μάχης, και όχι στα πολιτικά γραφεία…

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..ΤΙΜΙΟΣ....ΑΡΙΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ...ΘΕΟΣΕΒΗΣ...ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκε...






ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..ΤΙΜΙΟΣ....ΑΡΙΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ...ΘΕΟΣΕΒΗΣ...ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή της Επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη και καταγόταν από κλάδο της βυζαντινής οικογένειας των Σκορδιλών. 
Φοίτησε στις σχολές υπαξιωματικών και εισήλθε στην σχολή Ευελπίδων το 1934, απ' όπου αποφοίτησε το
1937.[1]
Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως διοικητής ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως τη 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης "Όμηρος". 


Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά, συμμετείχε στον Συμμοριτοπολεμο ως διοικητής Ίλης αρμάτων Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βόρειας Ελλάδας και παρασημοφορήθηκε με 3 Αριστεία Ανδρείας 7 πολεμικούς σταυρούς, 2 μετάλλια εξαιρέτων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό ειρήνης μετάλλια και παράσημα. 


Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή Πολέμου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον βαθμό του ταξιάρχου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση τεθωρακισμένων με έδρα το Γουδί.


ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ 



.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"