GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι πανηγυρισμοί του Κιμ για το νέο υπερόπλο: Καρέ – καρέ η εκτόξευση -ΒΙΝΤΕΟ

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε την Τετάρτη, έφθασε σε υψόμετρο περίπου 4.475 χλμ. και διήνυσε 950 χλ...



Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε την Τετάρτη, έφθασε σε υψόμετρο περίπου 4.475 χλμ. και διήνυσε 950 χλμ. σε 53 λεπτά.
Αυτό σημαίνει ότι πέταξε πολύ πιο ψηλά και
έφθασε πολύ πιο μακριά από οποιονδήποτε προηγούμενο.
Φωτογραφίες που μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας εικονίζουν έναν πύραυλο που μοιάζει να μεταφέρεται από όχημα, κάτι που ενδέχεται να σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε ώστε να αποτρέπεται η καταστροφή του πριν από την εκτόξευση.






Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Κιμ μετά την επιτυχή εκτόξευση του Ηwasong -15



Ωστόσο αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ συμπέραναν μελετώντας δορυφορικά και άλλα δεδομένα ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από σταθερή θέση και όχι από κινητό εκτοξευτήρα, σύμφωνα με τρεις αμερικανούς αξιωματούχους.
Οι δύο από αυτούς σημείωσαν ότι η δοκιμή μοιάζει να είχε σκοπό να δείξει την πρόοδο της Βόρειας Κορέας στην κατασκευή συστημάτων προώθησης με στερεά καύσιμα, ειδικά στο δεύτερο στάδιο.



Οι φωτογραφίες εικονίζουν εξάλλου έναν πύραυλο με μεγαλύτερη διάμετρο, που μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερες κεφαλές και να έχει ισχυρότερο κινητήρα, σημείωσε ο Ντέιβιντ Ράιτ της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Union of Concerned Scientists.
Η Πιονγκγιάνγκ διατράνωσε ότι «επιτέλους έκανε πραγματικότητα τον μεγάλο ιστορικό της σκοπό να γίνει κράτος-πυρηνική δύναμη» μετά τη δοκιμή.


Τρεις αναλυτές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ τόνισαν πως προσπαθούν να αποτιμήσουν το κατά πόσον αυτό το σχόλιο σημαίνει πως ο Κιμ είναι πλέον διατεθειμένος να δώσει εντολή να ανασταλούν οι δοκιμές για να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτρέψουν, ή τουλάχιστον να αναβάλουν, την επιβολή επιπλέον κυρώσεων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή: real.gr