GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνοδεία τους πήγαιναν οι Στρατονόμοι τους Αναρχικούς…Δεν πήραν εντολή για Συλλήψεις; (ΦΩΤΟ)

Συνοδεία και σε καμιά περίπτωση δεν  φαίνεται να τους απώθησαν τους Αναρχικούς του Ρουβίκωνα οι Στρατονόμοι του Πενταγώνου .. Ε...



Συνοδεία και σε καμιά περίπτωση δεν  φαίνεται να τους απώθησαν τους Αναρχικούς του Ρουβίκωνα οι Στρατονόμοι του Πενταγώνου ..
Ενώ δεν υπάρχει πουθενά Ομάδα Αποτροπής  με
κατάλληλο εξοπλισμό!
Αν και η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ μας ενημερώνει οτι Στρατονόμοι απώθησαν τα Μέλη του Ρουβίκωνα εκτός του κτιρίου …
Η εικόνα μας δείχνει ότι  οι Στρατονόμοι αλλά και μέλη της Αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Οι Άνδρες με  τα Μαύρα ) απλά συνοδεύουν τους Αναρχικούς που έχουν ανοίξει Πανό και αποχωρούν συντεταγμένα !



Αν μάλιστα μετρήσουμε τους Άνδρες Ασφαλείας  φαίνεται να είναι περίπου ίδια της Δύναμης των Μελών του Ρουβίκωνα και σίγουρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι εκπαιδευμένοι στο  να κάνουν και συλλήψεις!

Άρα το Συμπέρασμα που βγαίνει  είναι ότι δεν δόθηκε καμιά εντολή να συλληφθούν οι Εισβολείς …Ούτε εφαρμόστηκε το  σχέδιο Ασφαλείας και βέβαια δεν υπήρχαν κανόνες εμπλοκής !
Εμείς πάντως να θυμίσουμε οτι αμέσως μετά την Εισβολή των Απεργών των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά  και το κατέβασμα της 71ΗΣ Ταξιαρχίας  στο Πεντάγωνο …
Είχε αναθεωρηθεί το σχέδιο Ασφαλείας του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ»

Είχε σχεδιαστεί   απο τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο ,σχέδιο Νόμου για την Σύσταση Διακλαδικής Αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων που παραμένει μέχρι και σήμερα  στα Συρτάρια του Πενταγώνου  ,αφού ο τότε ΥΕΘΑ  δεν  τόλμησε ποτέ να το  φέρει στη Βουλή !

Το σχέδιο για την Σύσταση  Υπο του ΓΕΕΘΑ της Διακλαδικής Αστυνομίας των ΕΝΟΠΛΩΝ Δυνάμεων επανήλθε και μετά την αλλαγή του ΥΕΘΑ  αλλά ούτε και τότε ήρθε στη Βουλή !

Σήμερα οι Στρατονόμοι το μόνο που κάνουν στο Πεντάγωνο αλλά και αλλού , Είναι να χτυπούν  απλά Προσοχές και να  ανοίγουν πόρτες .

Το Σχέδιο νόμου υπάρχει  στο ΥΠΕΘΑ απο το 2014  και είχε σχεδιαστεί ακόμη και η Στολή ..Δείτε το!



Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ που διχειρίζονται το θέμα “η ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ισχύουσας νομοθεσίας, που διέπει τη Στρατονομία, [Ν. 1746/ 1951 (ΦΕΚ Α’ 109)], οδήγησαν στην διαπίστωση της αναγκαιότητας θεσμοθέτησης νέου νόμου που θα ρυθμίζει κατά τρόπο ενιαίο την οργάνωση και λειτουργία των Στρατονομικών Υπηρεσιών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και ενισχύει τη διακλαδικότητά τους”.


Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ πήραν την εντολή να προχωρήσουν υποστήριξαν την η ανάγκη για τη θεσμοθέτηση νέου νόμου, “ο οποίος έρχεται να καλύψει κατά τρόπο διακλαδικό τη λειτουργία της Αστυνομίας Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και να παρέχει όλα εκείνα τα νομικά εφόδια, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις με γνώμονα την ασφάλεια δικαίου, να λειτουργούν και σε αυτόν τον τομέα υποδειγματικά”, όπως λένε.

Το σχέδιο Νόμου για την «Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων» είναι ήδη έτοιμο και συντάχθηκε προκειμένου να αναθεωρηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των αστυνομικών υπηρεσιών των ΕΔ.

Οι κυριότεροι άξονες, πάνω στους οποίους κινήθηκε η σύνταξη του σχεδίου Νόμου και που αποτελούν καθοριστικής σημασίας στοιχεία, είναι οι εξής:

Η δημιουργία Διακλαδικής Αστυνομίας Ενόπλων Δυνάμεων με Τμήματα Στρατονομίας, Ναυτονομίας και Αερονομίας αντί της ύπαρξης ανεξάρτητης Στρατονομίας, Ναυτονομίας και Αερονομίας.
Η νέα αστυνομία ΕΔ θα υπάγεται στη διοίκηση, εποπτεία και έλεγχο του ΓΕΕΘΑ.

Η καθιέρωση σαφούς πεδίου αρμοδιοτήτων που διευκολύνει την άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων άμεσα και χωρίς τη δημιουργία αμφιβολιών ως προς τη νομική κατοχύρωση τους.

Τα καθήκοντα και ο τρόπος άσκησης αυτών καθορίζονται πλέον ρητά και με σαφήνεια.

Ο εναρμονισμός με τη σύγχρονη νομική πραγματικότητα (ποινικές – δικονομικές διατάξεις, αρμοδιότητες υπαγόμενες αποκλειστικά στην ΕΛ.ΑΣ.)

Η πρόβλεψη όσο το δυνατόν περισσοτέρων θεμάτων και λεπτομερειών, προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη ρύθμισης αυτών με εξουσιοδοτούμενες πράξεις (ΠΔ ή ΥΑ), γεγονός που θα καθυστερούσε αισθητά την πλήρη εφαρμογή του νόμου.

Ουδείς γνωρίζει σήμερα στην Στρατονομία τι ακριβώς πρέπει και τι μπορεί να κάνει,αφού δεν υπάρχει σχέδιο νόμου και ο ανενεργός νόμος είναι από το 1950 !!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"