GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Καταπίνουν» τους αλυτρωτισμούς τους για να πάρουν ένταξη στο ΝΑΤΟ - Ζ.Ζάεφ: «Θα αλλάξουμε όνομα»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα έρχεται τώρα για να λύσει το Σκοπιανό και το ψευδοϊστορ...



Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα έρχεται τώρα για να λύσει το Σκοπιανό και το ψευδοϊστορικό αδιέξοδο με το ζήτημα της ονομασίας χωρίς καν να ακολουθηθεί η λαθεμένη επί τόσα
χρόνια εξωτερική πολιτική περί ενός σύνεθετου ονόματος που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αλλάζει την στάση της χώρας καθώς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Μαυροβουνίου «ΑΝΤΕΝΝΑ Μ».
«Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύση και τρόπο πως να χρησιμοποιούμε το καινούργιο όνομα και ποιο θα είναι αυτό.
Στο τέλος, αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι να βρούμε λύση για το όνομα γιατί όχι μόνο θα λάβουμε πρόσκληση για το ΝΑΤΟ, αλλά θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας πως:
«Η αυτόματη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μόλις βρεθεί μια λύση στη διαφωνία της ονομασίας αποτελεί κίνητρο για την εξεύρεση κοινής  γλώσσας με την Ελλάδα».

Επεσήμανε δε πως η μόνη λύση για την χώρα του είναι εντός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι οι Σκοπιανοί είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου να επιβιώσουν ως κράτος. 

Σημειώνεται ότι η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση που στηρίζεται και από δύο αλβανικά κόμματα έχει αποφασίσει να γκρεμίσει όλα τα ψευδοϊστορικά μνημεία του Γκρουέφσκι με τα οποία τα Σκόπια έκλεβαν την Ιστορία της Ελλάδας και των άλλων γειτόνων τους.

Αυτό θα γίνει στα πλαίσια της αποκατάστασης των σχέσεων με την Ελλάδα αλλά και με την αλβανική μειοψηφία της χώρας η οποία ποσώς ενδιαφέρεται για «μακεδονισμούς».

Το όνομα θα αλλάξει για πολλούς λόγους:

Ο κυριότερος είναι ότι τα Σκόπια είναι πλέον αδύναμα.

Οι Αλβανοί θέλουν ναν «φαίνονται» στη νέα ονομασία και όχι να «καπελώνονται» από τους Σλάβους.
Οι Βούλγαροι λόγω «Μακεδονίας του Πιρίν» ούτε για αστείο δεν θέλουν να υπάρχει αυτός ο όρος στο όνομα.
Η δε Ελλάδα για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να το αποδεχθεί αυτό και κακώς συζήταγε για σύνθετες ονομασίες και άλλα... τερατουργήματα.
Βαρντάρσκα και ευχαριστημένοι να είναι... ή ότι άλλο τους επιτρέψουν οι εσωτερικοί τους συσχετισμοί.

pronews.gr
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"