GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βουλιάξτε τους! – ΠΝ: «Φύγετε αμέσως αλλιώς…» – Η Τουρκία εγκλωβίζει πλήρως το Καστελόριζο ενώ Κορβέτα «μπαίνει» στο πεδίο Βολής Άνδρου

Διπλή τουρκική πρόκληση η οποία θα έχει και συνέχεια έχουμε σήμερα. Η Τουρκία ανήγγειλε αιφνιδιαστικά άσκηση Ερευνας κα...





Διπλή τουρκική πρόκληση η οποία θα έχει και συνέχεια έχουμε σήμερα.
Η Τουρκία ανήγγειλε αιφνιδιαστικά άσκηση Ερευνας και Διάσωσης που εγκλωβίζει πλήρως το Καστελοριζο ενώ τουρκική κορβέτα «παίζει με την φωτιά» στα
όρια του πεδίου βολής της Άνδρου.
Η περιοχή που έχει «δεσμεύσει» η Άγκυρα δείχνει ότι η τουρκική κορβέτα θα μπει και μέσα στο πεδίο βολής της Άνδρου!
Οι Τούρκοι μας λένε στην ουσία»εδώ είμαστε, αν τολμάτε ρίξτε»!
Μια κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού μας μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε τους Τούρκους να μην τολμήσουν να εισέλθουν!







Αλλιώς τι; Θα τολμήσουν να ρίξουν έστω προειδοποιητικά πυρά;

Πιο αναλυτικά, η περιοχή όμως που έχει «δεσμεύσει» η Άγκυρα χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία εκτός του ότι «κλείνει» μια μεγάλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, μέρος αυτής μπαίνει και μέσα στο πεδίο βολής της Άνδρου αναφέρει δημοσίευμα.

Η ελληνική πλευρά εξέδωσε σχετική NAVTEX με αριθμό 680/17 με την οποία προειδοποιεί για το γεγονός όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Η Τουρκία από το πρωί έχει στείλει στην περιοχή που έχει δεσμεύσει, μια κορβέτα της, την οποία παρακολουθεί από κοντά μια κανονιοφόρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε σχετικά το τουρκικό πλοίο, που μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει μπει στο ελληνικό πεδίο βολής.

Τα δύο σκάφη παραμένουν στην περιοχή.

Φαίνεται ότι μετά τις υπερπτήσεις του ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από τα Ίμια, η Toυρκία κλιμακώνει.

Tαυτόχρονα, η άσκηση SAR αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα και όπως αναφέρει με νόημα η NAVTEX 1127/17 η άσκηση διεξάγεται έξω από ξένα χωρικά ύδατα.

Ενώ δηλαδή οι συντεταγμένες που δίνει η Τουρκία περικλείουν το Καστελοριζο, απλώς αρκείται να δηλώσει ότι η άσκηση δεν θα διεξαχθεί εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων γύρω από την συστάδα του Καστελόριζου.

Συγχρόνως το ψευδοκράτος έχει εκδώσει παράνομες «αναγγελίες» για την διεξαγωγή τριών ασκήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τις 13 Νοέμβριου σε περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας και της κυπριακής περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση.

Την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου ΑΒ-412 σε χαμηλό ύψος πάνω από τα Ίμια που σημειώθηκε την Παρασκευή κατέγραψε η κάμερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κλιμάκιο της οποίας που βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει στην περισυλλογή μεταναστών που βρέθηκαν στο νερό, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο βρίσκονταν βυθίστηκε στην περιοχή της Καλολίμνου.



Η ενέργεια αυτή έρχεται μία μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καλεί Ελλάδα και Αίγυπτο να διακόψουν κοινή στρατιωτική άσκηση στη Ρόδο, κάνοντας λόγο για «παράβαση διεθνών κανόνων» και ενώ στην Κομοτηνή βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr