BREAKING NEWS
latest

Freitag, 3. November 2017

Διαρκής κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων: Απαιτούν «ισότητα» των «Τούρκων πολιτών» στην Ελλάδα – Απάντηση φωτιά Ν.ΚοτζιάΔιαρκής κλιμάκωση έχουμε από το πρωί του ελληνοτουρκικού περιβάλλοντος ασφαλείας με το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ να μην
προλαβαίνουν να απαντούν σε λεκτικές ή στρατιωτικές προκλήσεις των Τούρκων.
Από τη γενέτειρά του, Κομοτηνή, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη και που δίνει «αγώνα επιβίωσης» ενώ «είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια (τα αποκάλεσε «Μακεδονία»), Βουλγαρία και Κόσοβο!
Αυτή τη φορά, ο ελληνικής καταγωγής Τούρκος αντιπρόεδρος της Τουρκίας κατά την διάρκεια της «αρμένικης βίζιτας» του στην δυτική Θράκη υπέδειξε προκλητικά τον τρόπο που πρέπει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται στους «Τούρκους πολίτες».
Πρέπει όπως ανέφερε να αντιμετωπίζονται ως ίσοι με τους Έλληνες πολίτες.
Ο Χακάν Καβούσογλου δήλωσε ότι  η «τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη» πρέπει να συνεχίσει την ύπαρξή της στην Ελλάδα ως ίση με τους Έλληνες υπονοώντας ότι η χώρα μας τους «υποβιβάζει» ως πολίτες.

Ο ίδιος επισκέφθηκε την γενέτειρα του  Κομοτηνή στη Δυτική Θράκη, αναφέρει ο τουρκικός τύπος  που καλύπτει την περιοδεία του κατά την οποία ο ίδιος προφανώς προετοιμάζει το έδαφος για την παρουσία του Ερντογάν στην περιοχή και την υποδοχή του ως «Σουλτάνου» .

Μιλώντας στην «Τουρκική Ένωση Νεολαίας  Κομοτηνής»που απασχόλησε με την δράση της πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός ανέφερε ότι στέλνει τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους «Τούρκους πολίτες» της Θράκης.

Ο Καβούσογλου είπε ότι ήταν για αυτόν μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή να επισκεφθεί τον τόπο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

«Ζω σήμερα μια αξέχαστη μέρα», πρόσθεσε.

«Ως τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, ως μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα, πρέπει να είστε καλοί πολίτες αυτής της χώρας, όπως είστε ως Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Καβούσογλου .

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται μια έντονη οικονομική κρίση και ελπίζει ότι θα ξεπεραστεί από τα βήματα που θα ακολουθήσει η χώρα καθώς και από τις  καλές σχέσεις που θα «οικοδομήσει»  με τους γείτονές της.

Η Τουρκική Ένωση Νεολαίας  Κομοτηνής, όπου ο κ. Καβούσογλου μίλησε, είχε αναστείλει την λειτουργίας της  στο παρελθόν από τις ελληνικές αρχές λόγω του ονόματος «τουρκικής» αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης φιλοξενεί περίπου 145.000 μουσουλμάνους Τούρκους που αποτελούν μια ισχυρή παρουσία , καταλήγει το δημοσίευμα .

Ο Καβούσογλου  γεννήθηκε το 1972 στην Δελίνα  ένα χωριό κοντά στην πόλη της Κομοτηνής (Gumulcine την προφέρουν οι Τούρκοι ), όπου παραμένουν πολλοί συγγενείς του.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που βλέπουμε κάθε φορά που έρχεται ένας Τούρκος αξιωματούχος στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδος.

Όλοι λοιπόν οι Τούρκοι αξιωματούχοι που έρχονται στην Ελλάδα παίζουν την ίδια «κασέτα» μιλώντας περί ισονομίας και ίσης μεταχείρισης , όταν οι ίδιοι έναντι των Ελλήνων έχουν διαπράξει διαχρονικά εγκλήματα ανήκουστα . 

Ποτέ όμως δεν βρέθηκε ένας Έλληνας πολιτικός να τους  τα «ψάλλει» με σθένος, βάζοντας τους ταυτόχρονα στην θέση τους,  για να μην ζουν στον  δικό τους κόσμο .

Αυτό που βλέπουμε όμως κάθε φορά κατά την συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων είναι οι Έλληνες να «συναγελάζονται» με τρόπο προκλητικό ως  προς τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων που τους παρακολουθούν .      

Απάντηση-κεραυνός του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: «Δεν σας αφορά η στρατικοποίηση των νησιών γιατί δεν συμμετείχατε στον Β΄ΠΠ»

Νωρίτερα, σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφορικά με την ανακοίνωση περί παραβίασης της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 από την διεξαγωγή της ελληνοαιγυπτιακής άσκησης «Μέδουσα» στην περιοχή της Ρόδου.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι η Συνθληκη του 1947 σε ότι αφορά το άρθρο περί αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσσων δεν αφορά την Τουρκία καθότι δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.

Με απλά λόγια είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα τίθεται το αυτονόητο για τα Δωδεκάννησα καθώς μέχρι στιγμής «οχυρονώμασταν» μόνο πίσω από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ περί του δικαιώματος της αυτοάμυνας

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι:

«Καλό θα ήταν η Τουρκία να αποφασίσει επιτέλους -και το ελπίζουμε- να συμπεριφέρεται με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις αρχές της καλής γειτονίας.

Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος, θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά της τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας, στη βάση των προβλέψεων της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στη γείτονα χώρα ότι δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947 και συνεπώς δεν αντλεί κανένα δικαίωμα εξ αυτής.»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε εκδώσει προκλητική ανακοίνωση στην οποία επικαλούνταν την Συνθήκη των Παρισίων παρότι δεν συμμετείχε σε αυτήν.

Το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι «η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή» επικαλούμενο την συμφωνία των Παρισίων το 1947 που και ότι «απαγορεύεται η στρατιωτική δραστηριότητα στη Ρόδο».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε επίσης ότι έστειλε προειδοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα «για να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

«Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους γείτονες Έλληνες να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτική ηγεσία αποφάσισε να πει το αυτονόητο. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ μια Συνθήκη της οποίας ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr
« PREV
NEXT »