GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 κρύβεται ο... διάβολος

Αναβαθμισμένο  F-16 Block V της ΠΑ των Φιλιππίνων Σχετικά με την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, για τα ο...




Αναβαθμισμένο  F-16 Block V της ΠΑ των Φιλιππίνων
Σχετικά με την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, για τα οποία πολύς λόγος έγινε, μετά την συνάντηση του
Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τραμπ, πρέπει να τονισθούν τα εξής:
Η Υπηρεσία Άμυνας Ασφάλειας και Συνεργασίας των ΗΠΑ, γνωστή ως DSCA, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται οι λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας για την αναβάθμιση των ελληνικών αφων F-16 σε F-16 Block V.
Εκεί, πέραν όλων των άλλων, αναφέρονται - επαναλαμβάνουμε, σε γραπτό κείμενο - δύο σημεία, τα οποία πρέπει να μας εμβάλουν σε μεγάλη ανησυχία.

Το πρώτο είναι, ότι σε πείσμα όλων των εύπιστων, η συμφωνία δεν ευνοεί καμία αλλαγή στους συσχετισμούς ισχύος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Μάλιστα, υπάρχει ρητή αναφορά αυτού, όπου επί λέξει διαβάζουμε: "The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region".
Δηλαδή, με απλά λόγια: η προτεινόμενη πώληση και υποστήριξη δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή...
Το δεύτερο είναι ακόμη πιο ανατριχιαστικό.
Για πρώτη φορά αναφέρεται ρητά, ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα αναβαθμισμένα F-16 Block V για την εκτέλεση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση: "The proposed sale will improve Greece's capability to meet current and future security threats. Greece will use this capability as a deterrent to regional threats, strengthen its homeland defence, and execute counter-terorrism operations". 
Ήτοι: η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδος να αντιμετωπίσει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές
Η Ελλάς θα χρησιμοποιήσει αυτή την ικανότητα για την αποτροπή περιφερειακών απειλών, για να ενισχύσει την ασφάλειά τηςκαι να εκτελέσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Όπως καθίσταται σαφές, η συμφωνία που πρόκειται να σφραγίσει ο Έλλην Πρωθυπουργός είναι μια ετεροβαρής σύμβαση, η οποία θα επιβάλλει στην ελληνική οικονομία δαπάνες ύψους 2,404 δις δολ., σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Συγχρόνως, κατά τα φαινόμενα, ο Έλλην Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, όπως αυτές θα καθορίζονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Π.Μ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"