BREAKING NEWS
latest

Dienstag, 10. Oktober 2017

Τα χθεσινά λόγια Τσίπρα για την «Νέα Εποχή» που κανείς δεν σχολίασε – ΒΙΝΤΕΟΤου Κίμωνα Χαραλάμπους

Παρουσία παιδιών από δημοτικά σχολεία αλλά και εκπροσώπων από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα συζητήθηκε στην Ολομέλεια το άρθρο για το
νομοσχέδιο σε σχέση με την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη και η ομιλία Τσίπρα είπε πολλά και μάλιστα ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμούς.

Η ψήφιση του εν λόγω άρθρου του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης εξελίσσεται εξελίσσεται σε θρίλερ για την κυβέρνηση, παρά τις επιμέρους αλλαγές που επέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της κοινοβουλευτικής ήττας καθώς, εκτός της άρνησης των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 - διαφωνώντας  με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων - με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του, και στην Κουμουνδούρου ελπίζουν στους βουλευτές του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ).

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μεταφυσικές δοξασίες στην Ελλάδα που πρέπει να μην εμποδίζουν την είσοδο της Ελλάδας στην «Νέα Εποχή» και πως η Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρείται πλέον ως χώρα χριστιανών.

«Η Ελλάδα της προόδου, η Ελλάδα μετά τα μνημόνια δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και συνέχισε:

«Δεν μπορεί η χώρα να βγει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις -τυπικά τον Αύγουστο του 2018, αν και μπορεί να μας παρακολουθούν και να υπάρχουν  κάποιες επιτηρήσεις- και να έχουμε αυτήν την αγωνία, αυτό το άγχος να πάμε στη νέα εποχή, να πάμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα διακόσια χρόνια από την ελληνική απελευθέρωση και αυτή η χώρα που θα βγει να είναι μια φοβισμένη κοινωνία, λόγω των οκτώ ετών της κρίσης, λόγω των όσων έχει υποστεί ο κόσμος, κλεισμένη σε στερεότυπα, κλεισμένη σε δοξασίες μεταφυσικές και στερεότυπα».


Την σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ακόμα περισσότερα:

«Για τον καθένα από μας, από όσους τουλάχιστον θέλουν να λέγονται και να είναι προοδευτικοί, ή φιλελεύθεροι, εκτός από αυτονόητο (σ.σ. το νομοσχέδιο με το άρθρο αλλαγής ταυτότητας φύλου από τα 15) είναι και μια πράξη γενναιότητας. Που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει, αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε μια άλλη ταυτότητα,  στην πολιτική μας ταυτότητα, αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Μια πράξη γενναιότητας, γιατί έχουμε γίνει όλοι κοινωνοί των πιέσεων που ασκούνται από διάφορες πλευρές, και που επιδιώκουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, εν ονόματι της παράδοσης, της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας. Καμιά παράδοση, όμως, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά.

Στο ρου της ιστορίας, εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι η συνισταμένη της συλλογικής προόδου των κοινωνιών βρίσκεται στην διαρκή αντιπαράθεση. Από τη μία ένα κατεστημένο σύστημα αρχών, ιδεών και πρακτικών, και από την άλλη με τη διαρκή ανάγκη των ανθρώπων για χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία. Σε αυτή την αντιπαράθεση, οι αρνητές της συλλογικής προόδου κατέφευγαν πάντα στην υπεράσπιση μιας συγκεκριμένης τάξης πραγμάτων, διότι «έτσι έχουν τα πράγματα».
Έτσι τα όρισε κάποιος ή κάποιοι να είναι» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Και υπάρχει ένα νήμα που ενώνει τον τρόπο σκέψης και δράσης αυτών των ανθρώπων που τους συναντάμε στο διάβα του χρόνου. 
Είναι η βαθιά πίστη τους στη φυσική νομοτέλεια των κοινωνικών ανισοτήτων».
Ο πρωθυπουργός λοιπόν μίλησε για «πράξη πολιτικής γενναιότητας» και για μία παλιά τάξη πραγμάτων που πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως από την Νέα Τάξη και να μην ενεργεί πια «εν ονόματι της Πατρίδος, της Θρησκείας και της Οικογένειας».
Από το ένα άκρο του πουρατανισμού η χώρα να οδηγηθεί στο άλλο της πλήρους ισοπέδωσης των αξιών.
Εν προκειμένω, η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει το «μη χείρον βέλτιστον» και αυτό είναι προφανώς η παλιά τάξη, καθώς η νέα μοιάζει με Χάρυβδη, η οποία θα ρουφήξει τα πάντα και θα τα παρασύρει στον πάτο του ωκεανού.
Τέλος στην φυσική ανισότητα ή αλλιώς διαφορετικότητα. 
Όλοι ίδιοι! 
Προς τα πού όμως, μιας και η χώρα φτωχοποιείται και διαλύεται με τους φόρους;

Μήπως απλά χαϊδεύονται τα αυτιά μειονοτήτων, προκειμένου να περάσουμε στην Νέα Εποχή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης;

Πάντως ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ο.Η.Ε.

Άραγε τα Ηνωμένα Έθνη στην πράξη έχουν σεβαστεί τα δικαιώματα των «ανθρώπινων όντων», όπως μας αποκαλούν, στην διακήρυξη ή ενεργούν κατά το δοκούν (βλ. Κύπρο);

Ο πρωθυπουργός πάντως κάλεσε τις «προοδευτικές δυνάμεις της Βουλής» να στηρίξουν στην συνέχιση της προώθησης των «επιταγών» της Νέας Εποχής, όπως την ονόμασε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκθειάζοντας τις τρεις μέχρις στιγμής σημαντικές κινήσεις της κυβέρνησης:

Σύμφωνο συμβίωσης
Απόκτηση ιθαγένειας παιδιών μεταναστών
Αλλαγή ταυτότητας φύλου
Τι άλλο θα ακολουθήσει;


www.el.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
« PREV
NEXT »