GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σπάνια φωτογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν φαντάρο

Ο στρατιώτης με το βλοσυρό ύφος που στέκεται όρθιος αριστερά, δεν είναι παρά ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.  ...



Ο στρατιώτης με το βλοσυρό ύφος που στέκεται όρθιος αριστερά, δεν είναι παρά ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 
Η αναμνηστική αυτή φωτογραφία από την
εποχή της θητείας του στον τουρκικό στρατό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας διάφορα σχόλια.



Ποιος να φανταζόταν τότε την μελλοντική πορεία του νεαρού Ερντογάν. 
Που ξεκίνησε πουλώντας λεμονάδες και κουλούρια στην φτωχογειτονιά Κασίμπασα, έγινε ποδοσφαιριστής, κατέληξε στην φυλακή επειδή απήγγειλε ένα ισλαμιστικό ποίημα, εκτινάχθηκε στην Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και κατέληξε αρχηγός κόμματος, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας. Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954, στην περιοχή Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης. 
Η οικογένειά του είχε τουρκική και λαζική καταγωγή και διέμενε αρχικά στην περιοχή της Ριζούντας, στην οποία επέστρεψαν όταν ο Ρετζέπ Ταϊγίπ Ερντογάν ήταν ακόμα μωρό. 
Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την τουρκική φυλή των Bağatlιoğlu ή Bakatoğlu, τους οποίους εγκατέστησε στην περιοχή ο Σουλτάνος Μεχμέτ Φάτιχ (Μωάμεθ ο Πορθητής) όταν κατέκτησε την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας.


Ο παππούς του Ερντογάν λεγόταν Τεγιούπ (Ταϊγίπ) Μεμίς Μπακάτογλου (και το Μπακάτογλου ήταν περισσότερο ένα εθνονύμιο/παρατσούκλι και όχι επίσημο επώνυμο). 
Ο Τεγιούπ – που ήταν τουρκικής και λαζικής καταγωγής – είχε πολεμήσει εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, όταν είχαν καταλάβει τον ανατολικό Πόντο (μέχρι την Τραπεζούντα) και τραυματίστηκε στην περιοχή του Αρνταχάν. 
Γεωργιανής καταγωγής ήταν η Χαβουλί, η πρώτη σύζυγος του πατέρα του Ερντογάν. 
Η μητέρα του Ερντογάν και 2η σύζυγος του πατέρα του, ήταν Τουρκάλα και λεγόταν Τενζιλέ. 
Στα 13 του επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου παράλληλα με τα μαθήματα σε μια από τις θρησκευτικές σχολές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σχολές İmam Hatip) αναγκαζόταν να δουλεύει στον δρόμο για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή: militaire.gr
www.tilestwra.com