GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πανευρωπαϊκός ΧΑΡΤΗΣ Δείχνει Ιστορική Περιοχή Των Ελλήνων Να Ζητά Απόσχιση

Η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει χάρτη με τα αυτονομιστικά και αποσχιστικά κινήματα στην Ευρώπη, τον οποίο επεξεργάσ...




Η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει χάρτη με τα αυτονομιστικά και αποσχιστικά κινήματα στην Ευρώπη, τον οποίο επεξεργάστηκαν στην
αμερικανική τράπεζα Merill Lynch και εμπεριέχει και μία ιστορική περιοχή της Ελλάδας, η οποία παρότι έχεικερδίσει την αυτονομία της ζει ακόμα κάτω από κατακτητικό ζυγό.
Συγκεκριμένα, στον εν λόγω χάρτη εμφανίζεται αποσχιστικό κίνημα και στην Βόρεια Ήπειρο των Ελλήνων.
Ο όρος Βόρειος Ήπειρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαϊου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Σήμερα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από τους ανωτέρω κύκλους, ενώ η χρήση του αποφεύγεται στην Αλβανία για ευνόητους λόγους.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Οι Αλβανοί αναγνώριζαν την αυτονομία της Β. Ηπείρου και δεσμεύονταν για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αλλά και την θρησκευτική ελευθερία του ελληνικού πληθυσμού.

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ποτέ δεν τέθηκε σε ουσιαστική εφαρμογή, γεγονός όμως που ανακινεί ξανά ο χάρτης!

Σύμφωνα πάντα με τον χάρτη, στα Βαλκάνια, τα άλλα κινήματα που περιλαμβάνονται στο χάρτη είναι στο Σαντζάκ, και στη Βοϊβοντίνα στην Σερβία. 
Η Σκωτία, η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων, η Φλάνδρα και το Βένετο είναι μεταξύ των περιοχών που ζητούν αυτονομία ή απόσχιση.

Καμία αναφορά σε περιοχή εντός σημερινής Ελλάδας.



Μεταξύ άλλων, η βρετανική εφημερίδα θεωρεί την ψήφο των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ ως ένα από τα σεισμικά πολιτικά γεγονότα στον Δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες!

Επιπλέον σημειώνεται πως υπάρχουν κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην διάσπαση ολόκληρων εθνών, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στην «Γηραιά Ήπειρο».

«Πολλές περιοχές στην Ευρώπη έχουν έντονα αποσχιστικά κινήματα (π.χ. Σκωτία, Καταλονία, Βάσκοι, Φλάνδρα, Βένετο) ή έχουν πολιτικά κόμματα που ζητούν μεγαλύτερη κυβερνητική αυτονομία της κυβέρνησης», γράφουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έκθεσης.

Μας περιμένουν λοιπόν κοσμογονικές αλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται προς διαλύσεως.

Το ό,τι καμία ελλαδική περιοχή δεν βρίσκεται εντός του συγκεκριμένου χάρτη μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μην λέει και τίποτα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, παρά την προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού, δεν υπάρχει στο προσκήνιο καμία τέτοια τάση, την ώρα που στην Τουρκία τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μάλλον κάποιοι μας χρειάζονται σχετικά σταθεροποιημένους. 
Οι εξελίξεις θα δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Κίμωνας Χαραλάμπους

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



ethnikosmaxitis.gr