GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ετοιμάζει γυναίκα-διάδοχο ο Πούτιν; Τι λένε οι Ρώσοι

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει ότι η δουλειά ενός προέδρου της Ρωσίας είναι να κάνει την χώρα ευέλικτη και ανταγωνιστική, προσθέτον...



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει ότι η δουλειά ενός προέδρου της Ρωσίας είναι να κάνει την χώρα ευέλικτη και ανταγωνιστική, προσθέτοντας πως
μια γυναίκα μπορεί να εκλεγεί για να εκπληρώσει αυτούς τους στόχους.

Μιλώντας στο Φόρουμ του Βαλντάι, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι: 
«Η οικονομία μας στο μέλλον θα πρέπει να βασίζεται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. 
Πρέπει να δυναμώσουμε την αμυντική μας ικανότητα και να τελειοποιήσουμε το πολιτικό μας σύστημα για να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός που θα αναπτύσσεται αρμονικά με τον υπόλοιπο κόσμο».

Όταν μια γυναίκα από το κοινό που παρακολουθούσε την ομιλία του Ρώσου ηγέτη, ρώτησε τον Πούτιν αν είναι εφικτό να καθίσει μια γυναίκα στον προεδρικό θώκο, μετά τις επόμενες εκλογές, ο Πούτιν απάντησε πως «στην χώρα μας τα πάντα είναι δυνατά»!

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές αρχές πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο σώμα κυβερνητών που θα αποτελείται από νέους και σύγχρονους τεχνοκράτες, οι οποίοι θα σκέφτονται τόσο το καλό των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας όσο και τους έθνους στο σύνολο.

Πάντως, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, μόνο το 33% των Ρώσων δήλωσαν ότι θα τους άρεσε η ιδέα μιας γυναίκας-προέδρου, την στιγμή που το 54% δήλωσε ότι δεν θέλει να δει μια γυναίκα να ηγείται της Ρωσίας για τα επόμενα 10-15 χρόνια!

Γενικά, η ρωσική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη για το αν πρέπει οι Ρωσίδες να εμπλέκονται την πολιτική, με το 56% να μην έχει πρόβλημα να δείξει τη ίδια εμπιστοσύνη σε άνδρες και γυναίκες αλλά το 38% να θεωρεί πως δεν πρέπει να τοποθετούνται γυναίκες σε σοβαρές θέσεις.
Υπάρχει κι ένα 30% που υποστηρίζει γενικά την ιδέα των γυναικών πολιτικών.

Το 2006 μία από τις κορυφαίες Ρωσίδες πολιτικούς, η πρόεδρος της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιγένκο, είπε πως ο ρωσικός λαός είναι έτοιμος πλέον να δεχθεί μια γυναίκα ως πρόεδρο της χώρας.

Πηγή: RT

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"