GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

30/10/43-Ο Ναπολεών Ζέρβας με τον ΕΔΕΣ περνάει λεπίδι τους Γερμανούς!

Η Νεράιδα είναι ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων.  Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις πλαγιές των Τζουμέρκων και αποτ...





Η Νεράιδα είναι ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων. 
Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις πλαγιές των Τζουμέρκων και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων.
Η Νεράιδα αποτελεί έδρα της ομώνυμης κοινότητας και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 182 κάτοικοι.
Μετά τον Αφοπλισμό της Μεραρχίας Πινερόλο οι 2500 Ιταλοί στάλθηκαν βιαστικά στην Νεράιδα, όπου ο αριθμός τους έχει φτάσει στις έξι χιλιάδες , και η κατάσταση με την τροφοδοσία τους ήταν οριακή.
Η Γερμανική επίθεση συνεχίστηκε και οι Γερμανοί μπήκαν στην Nεράιδα στις 27 Νοεμβρίου και οι Ιταλοί σκορπίσαν στα βουνά χωρίς τρόφιμα, πολλοί αναγκάστηκαν να παραδοθούν.
Με το τέλος των γερμανικών επιχειρήσεων οι Ιταλοί που επέστρεψαν στην Nεράιδα, έχοντας ζήσει ένα τραγικό χειμώνα μέχρι το Μάρτιο του 1944.
Στην περιοχή ο ΕΔΕΣ, συνάπτει διήμερη σκληρή μάχη στις 30/31 Οκτωβρίου 1943 με τους Γερμανούς ,ο αγώνας όμως, είναι άνισος και τελικά οι Εδεσίτες αντάρτες υποχρεώνονται να συμπτυχθούν




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"