ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΤΟΥ 1912-13!
Εν πλω προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το θρυλικό θωρηκτό "Γεώργιος ΑΒΕΡΩΦ", το αήττητο πλοίο - πρωταγωνιστής των εθνικών θριάμβων του
1912 - 13!
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που μετά τους νικηφόρους πολέμους, το "Αβέρωφ" θα πιάσει Θεσσαλονίκη (πλέοντας με τη βοήθεια ρυμουλκών), ενώ είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι που κάνει μετά το 1945, όταν αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία, αφού κατάφερε πρώτα να γλιτώσει με θαύμα της Παναγιάς από τους βομβαρδισμούς  των γερμανικών στούκας στα Στενά του Σουέζ, πλέοντας σε συμμαχική αποστολή προς την Ινδία, διότι ο "μπαρμπα π Γιώργης" - όπως το έλεγαν χαϊδευτικά τα ναυτάκια του - πήρε μέρος όχι μόνο στον Α΄ και Β΄ Βαλκανικό/Απελευθερωτικό Πόλεμο, αλλά και στον Α΄ Παγκόσμιο και στον Β΄ Παγκόσμιο, ενώ ο ερχομός του δεν είναι καθόλου τυχαίος, για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές.

ΕΡΧΕΤΑΙ 105 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ούτε φυσικά είναι τυχαίο το γεγονός πως επιλέχθηκε η 5η Οκτωβρίου 2017 μ.Χ. για να κάνει τον πρώτο πλού του μετά από μισό αιώνα ακινησίας προς τη Μακεδονία και μάλιστα τη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα είναι η ιστορική - εθνική επέτειος της Κήρυξης του Πολέμου στην Τουρκία από την χώρας μας (5 Οκτωβρίου 1912) και η απαρχή του νικηφόρου και ασυγκράτητου διπλασιασμού της Ελλάδας (δεύτερο ΄21), στην οποία το "Αβέρωφ" έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, κατορθώνοντας να κατατροπώσει δύο φορές τον τουρκικό στόλο και να τον κλείσει άπραγο στα Στενά της Έλλης, κάνοντας απαγορευτικό για την Άγκυρα κάθε θαλάσσιο ανεφοδιασμό και ενίσχυση των μαχόμενων χερσαίων τουρκικών δυνάμεων στα Βαλκάνια!


Έτσι, 105 χρόνια μετά τους θαλάσσιους θριάμβους του, το Αβέρωφ, ζωντανό και αδάμαστο θα πιάσει Θεσσαλονίκη, μαζί με τη θρυλική μορφή του, την ιστορική σημαία του που δεν έχει υποστείλει ποτέ επί έναν και πλέον αιώνα και φυσικά μαζί με το παρεκκλήσι του, όπου προσευχόταν ο Κουντουριώτης και οι γενναίοι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες του, που έγραψαν ιστορία!
ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού μας Ναυτικού, το πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα "Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος", και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΙΚΗΣ

Το Αβέρωφ, είχε υποστεί πρόσφατα τις αναγκαίες επισκευές και συντήρηση, με όραμα και χορηγία κυρίως του αείμνηστου εφοπλιστή Αλέξανδρου Γουλανδρή (ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2017 χωρίς να μπορέσει να δει να πραγματοποιείται το φιλόδοξο σχέδιό του), ώστε να μπορεί να πλεύσει ξανά, όχι μόνο για λόγους ιστορικούς και επετειακούς.

Όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω, λένε πως το Αβέρωφ μπορεί να ανεβάσει το ηθικό ενός

Γι΄ αυτό και η Τουρκία επιδίδεται σε φρενήρεις εξοπλισμούς και χτίζει δύο πολεμικούς στόλους, κοιτώντας άπληστα το Αιγαίο.
Σε μια τέτοια περίπτωση, λένε, ο "μπαρμπα Γιώργης" θα αποτελέσει τον πρώτο ψυχολογικό στόχο τους και γι΄ αυτό έπρεπε και πρέπει να είναι σε θέση να μετακινείται, όπως και το 1940, που προσπάθησαν Ιταλοί και Γερμανοί να το βυθίσουν, για να μας κλονίσουν το ηθικό.
Όμως η Ελλάδα, έχει Θεό Χριστό και Μάνα Παναγιά και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν!
Σαν το αήττητο θωρακισμένο καταδρομικό "Αβέρωφ"!
Για το οποίο να είναι όλοι βέβαιοι, πως θα πλεύσει και πάλι.
Και αυτή τη φορά για την ίδια την Πόλη!
Εκεί τελειώνει η μεγάλη αποστολή του!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

TΕΛΕΥΤΑΊΑ ΆΡΘΡΑ ΤΟΥ BLOG