GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το ανύπαρκτο επώνυμο "Γλύξμπουργκ" των Βασιλέων.

- Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν περάσει σε μεγάλες μάζες Ελλήνων την αντίληψη ότι οι Βασιλείς της Ελλάδος είχαν το επώνυμο "Γλύξ...

-



Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν περάσει σε μεγάλες μάζες Ελλήνων την αντίληψη ότι οι Βασιλείς της Ελλάδος είχαν το επώνυμο "Γλύξμπουργκ". 
Κάτι που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο. 
Ειδικά με το επίπεδο της παιδείας που παρέχουν τα Ελληνικά Σχολεία μετά τις ... "εκπαιδευτικές αλλαγές" της δεκαετίας του '80 , ίσως να μην είναι δύσκολο οι Έλληνες να πεισθούν και ότι η Γη είναι ... επίπεδη! 
Την ανοησία αυτή περί ... "Γλύξμπουργκ" την επαναλαμβάνουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και σαδισμό διάφοροι Βουλευτάδες "προοδευτικοί" που διαθέτουν κότερα μεγαλύτερα από πολλών Βασιλιάδων και πολλοί ακόμη πιο προοδευτικοί καλλιτέχνες , που αν και είναι ντυμένοι σαν κουρελήδες, διαθέτουν Μέγαρα διαστάσεων κατά πολύ μεγαλύτερων του ανακτόρου του Τατοίου ... 
Σε ανιστόρητους, αγράμματους και χασικλήδες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. 

Όχι όμως σε γνώστες της Ιστορίας. 

Αντιγράφω λοιπόν από σελίδα που βρήκα τυχαία, κάτι που υπάρχει γραμμένο σε χιλιάδες άλλες πηγές (απρόσιτες σε αγράμματους,ανιστόρητους και χασικλήδες) . 
www.royalhouseofgreece.gr

Το Γκλύξμπουργκ

Πολλοί αναφέρουν εσκεμμένα τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ως κ. Γκλύξμπουργκ. 
Του προσάπτουν το δήθεν «επιθέτο» Γκλύξμπουργκ πιστεύοντας ότι μειώνουν, θίγουν, προσβάλλουν και διαγράφουν από την εκτίμηση και την καρδιά του λαού τον Κωνσταντίνο και την Βασιλική Οικογένεια.
Η τακτική τους εδράζεται άλλοτε στην ποταπή κακοπιστία και άλλοτε στην ολοκληρωτική άγνοια των ιστορικών στοιχείων και δεδομένων, σε συνδυασμό με ένα χαμηλότατου επιπέδου εμπαθή φανατισμό .
Κανένα μέλος της Βασιλικής Δυναστείας της Δανίας δεν είχε ποτέ επίθετο και, φυσικά, το Γκλύξμπουργκ είναι αποκύημα κακοήθειας και κακοποίησης της αλήθειας .
Όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ έφτασε στην Ελλάδα, έφερε τον τίτλο του πατέρα του: Πρίγκιπας του Σλέσβιχ - Χολστέιν, Σόνεμπουργκ, Γλίξμπουργκ.
Επρόκειτο για δουκάτα τα οποία άνηκαν στην οικογένεια του.
Όταν όμως ο πατέρας του ανήλθε στο θρόνο της Δανίας, το μοναδικό του όνομα ήταν Χριστιανός, Βασιλεύς της Δανίας. 
Του υιού του δε, Γεώργιος Α, Βασιλεύς των Ελλήνων και Πρίγκιπας της Δανίας.
Έκτοτε, τα δουκάτα αυτά προσαρτήθηκαν από την Πρωσία, και ανήκουν σήμερα στην Γερμανία.
Το Γκλύξμπουργκ είναι τοπωνύμιο: πρόκειται για κωμόπολη του νομού Σλέσβιγκ της Πρωσίας, όπου είχε οικοδομηθεί (1582) ανάκτορο, το οποίο έχει μέχρι και σήμερα το όνομα Γκλύξμπουργκ, στο οποίο διέμεναν οι δούκες που ο τίτλος τους περιλάμβανε - όπως συμβαίνει πάντοτε - και το όνομα της περιοχής για να ξεχωρίζουν από τους ομότιτλους τους.
Η λέξη Γκλύξμπουργκ είναι Γερμανική, σύνθετη από το GLUCK (τυχερός, ευτυχισμένος) και το BURG (κάστρο, φρούριο) .
Στο Ηνωμένο Βασίλειο λ.χ. υπάρχουν οι τίτλοι Δούκας του Εδιμβούργου, Δούκας του Κεντ, αλλά μόνο ανιστόριτοι μπορούν να ισχυριστούν ότι τα τοπωνύμια αυτά είναι και... επίθετα των οικείων δουκών.
Οι Βασιλείς της Δανίας ουδέποτε είχαν επίθετο, τα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Βασιλείου της Δανίας, με απόφαση τους, έχουν πάρει σαφή θέση επί του θέματος:
«"...από το βασιλιά Christian IX και εφεξής κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γκλύξμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο"».
Την 1η Ιουλίου 1983 ο πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου την σχετική απόφαση. (Επιστολή από Γραφείο Δανού Πρωθυπουργού)
Εικόνα
Tο Ψήφισμα ΚΕ' (18-03-1863) της Εθνικής Συνέλευσης ανέφερε ότι «αναγορεύεται παμψηφεί ο Πρίγκηψ της Δανίας Χριστιανός - Γουλιέλμος - Φερδινάνδος - Αδόλφος - Γεώργιος, δευτερότοκος υιός του Πρίγκηπος Χριστιανού, Συνταγματικός Βασιλεύς των Ελλήνων υπό το όνομα Γεώργιος Α' ».
Ποτέ και πουθενά δεν έγινε χρήση της λέξης Γκλύξμπουργκ, ως το 1915 που την εφεύρε το μυαλό των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, επειδή ο στρατηλάτης Κωνσταντίνος Α' δεν ήταν διατεθειμένος να χύσει ελληνικό αίμα για χάρη της αποικιακής αυτοκρατορίας τους. 

Ακόμη και επί ΠΑΣΟΚ , κατά τη δεκαετία του '90 το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ... και κατ' επέκτασιν ότι τα περί Γλύξμπουργκ είναι ... για τις ομάδες που προανέφερα ... 

Aπόφαση του Σ.Τ.Ε. με αριθμό 4575/1996 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"