GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κούρδισσα Εκπρόσωπος: Οι επιθέσεις των Ρώσων εναντίον μας εξυπηρετούν το Ισλαμικό Κράτος

Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τις θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην περιοχή ...



Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τις θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην περιοχή της πετρελαϊκής εταιρείας Κόνικο, νοτιοανατολικά της
πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, όπου οι δυνάμεις των SDF προωθούνται στα πλαίσια της επιχείρισης «Καταιγίδα της Τζιζίρε» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν τη δευτέρα τις κουρδικές θέσεις όχι μόνο με αεροπλάνα αλλά και με όλμους και ρουκέτες Κατιούσα.
Η Κούρδισσα εκπρόσωπος της επιχείρισης «Καταιγίδα της Τζιζίρε», Λίλουα Εμπντουλάχ, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που οι Ρώσοι επιτίθενται στην πρώτη γραμμή των Κούρδων και πράττοντας έτσι «η Ρωσία ποδοπατά την καθολική επιθυμία του λαού και την ελπίδα του να απελευθερωθεί από τον τρόμο».
Η Λίλουα Εμπντουλάχ σημείωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα επιχειρούν σύμφωνα με τα συμφέροντα του συριακού καθεστώτος πλήττοντας τις δυνάμεις των SDF, καθώς η τελευταία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μαχητή και τον τραυματισμό ακόμα δύο, ενώ προκάλεσε και ζημιές στις υποδομές φυσικού αερίου στην περιοχή.
«Οι επιθέσεις της Ρωσίας στις δυνάμεις μας εξυπηρετούν μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις και στέκονται εμπόδιο στις επιχειρήσεις μας εναντίον τους. 
Έχουμε το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας και ποτέ δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στις επιθέσεις που έχουν στόχο τις δυνάμεις μας», είπε η Κούρδισσα εκπρόσωπος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"