GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σχεδόν όλα έτοιμα για το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ενώ οι αντιδράσεις κυρίως από Βαγδάτη, Τεχεράνη και Άγκυρα συνεχίζονται, ειδικά μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του...



Ενώ οι αντιδράσεις κυρίως από Βαγδάτη, Τεχεράνη και Άγκυρα συνεχίζονται, ειδικά μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κιρκούκ, να πάρει μέρος στο δημοψήφισμα της
25ης Σεπτεμβρίου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ότι οι οργανωτικές και άλλες προετοιμασίες του δημοψηφίσματος έχουν ολοκληρωθεί κατά 90%.
Από μέρα σε μέρα, μάλιστα, ανοίγουν τα γραφεία του δημοψηφίσματος στις πόλεις Κιρκούκ, Μοσούλη και Χανεκίν, που κατέχονται από τους Πεσμεργκά και δεν ανήκουν στην από το σύνταγμα του 2005 αναγνωρισμένη επικράτεια του Κουρδιστάν.
Ο Κοτγιάρ Αντίλ, μέλος της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής του Δημοψηφίσματος, δήλωσε στο φιλοκυβερνητικό Rûdaw πως «Η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες σε ποσοστό 90%. Κάλπες, ψηφοδέλτια και λοιπά υποστηρικτικά υλικά, όλα είναι έτοιμα. Τις επόμενες μέρες θα φθάσει το υλικό αυτό σε 46 χιλιάδες εκλογικά τμήματα».
Αναφερόμενος στις περιοχές εκτός της επίσημης κουρδικής επικράτειας, δήλωσε ότι «oι αποφάσεις για τη συμμετοχή του Κιρκούκ και της Μοσούλης ελήφθησαν και επικυρώθηκαν πριν από μια εβδομάδα. Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, έλαβαν εντολή να συμμετέχουν 122 χιλιάδες υπάλληλοι. 
Το Κιρκούκ, η Μοσούλη και οι περισσότερες επαρχίες που ανήκουν στη Σελαχαντίν και την Ντιγιάλα, ζήτησαν επίσημα από μας να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα. Εμείς δεχτήκαμε και εγκρίναμε το αίτημά τους. 
Ως επιτροπή θα ανοίξουμε γραφεία στο Κιρκούκ, τη Μοσούλη και τη Χανεκίν».
Το άρθρο 140 του συντάγματος του Ιράκ, προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της κουρδικής επικράτειας, για να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να ενταχτούν στο Κουρδιστάν ή να παραμείνουν στη Βαγδάτη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"