GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό – Στους έξι οι νεκροί - Προειδοποίηση για τσουνάμι τριών μέτρων ΒΙΝΤΕΟ

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη ΓουατεμάλαΣεισμική δόνηση...



Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη ΓουατεμάλαΣεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 Ρίχτερ έγινε στο Μεξικό, σύμφωνα με
το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό - Προειδοποίηση για τσουνάμι τριών μέτρων - Εικόνα 0

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας. Αναφορές κάνουν λόγο για τσουνάμι τριών μέτρων.

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό - Προειδοποίηση για τσουνάμι τριών μέτρων - Εικόνα 1

Το επίκεντρο του σεισμού




Στους έξι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ



Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 8,1 βαθμών που σημειώθηκε στις 8 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά των νότιων ακτών του Μεξικού και προκάλεσε ένα μικρό τσουνάμι, αλλά όχι μεγάλες καταστροφές.

Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε στους 8,1 βαθμούς από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.



Ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς, ενώ οι μεξικανικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών του Μεξικού.


Η δόνηση ήταν ισχυρότερη απ' ό,τι ο καταστροφικός σεισμός του 1985 που είχε ισοπεδώσει τμήματα της Πόλης του Μεξικού και είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, όμως αυτή τη φορά οι ζημιές στην πόλη ήταν περιορισμένες.
Κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε περιοχές του νότιου Μεξικού. Κάποιες από τις χειρότερες αρχικές πληροφορίες ήρθαν από την Χουτσιτάν στην Πολιτεία Οαχάκα, όπου μέρος του δημαρχείου, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ και άλλα κτίρια μετατράπηκαν σε ερείπια.





Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, Μανουέλ Βάσκο διευκρίνισε πως τρεις άνθρωποι, οι δύο από τους οποίους γυναίκες, σκοτώθηκαν «από την κατάρρευση του σπιτιού τους».
Στη νοτιοανατολική Πολιτεία Ταμπάσκο, ένα παιδί σκοτώθηκε επίσης από την κατάρρευση ενός σπιτιού. Ένα βρέφος που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη υπέκυψε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό.
Συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε στη νότια ακτή της χώρας στον Ειρηνικό και αναμένονταν κύματα ύψους έως και 4 μέτρων.
Η μεξικανική τηλεόραση έδειξε εικόνες της θάλασσας να υποχωρεί περίπου 50 μέτρα. Μέρος του πληθυσμού στα παράλια απομακρύνθηκε από τις εστίες του.
«Το τσουνάμι δεν συνιστά μείζονα κίνδυνο προς το παρόν», δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος Πένια Νιέτο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, τα κύματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό έφθασαν τα 70 εκατοστά.


Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του και εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους όταν ήχησε ο συναγερμός για σεισμό, που σημαίνει επικείμενη δόνηση.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στον Ειρηνικό, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. στα ανοικτά της Πολιτείας Τσιάπας, σύμφωνα με το USGS.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 23:49 (τοπική ώρα, 07:54 ώρα Ελλάδας) αιφνιδιάζοντας πολλούς κατοίκους που ετοιμάζονταν να κοιμηθούν και ξυπνώντας οδυνηρές μνήμες από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 1985.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


protothema.gr