GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μαύρα μαντάτα: Η Τουρκία αγοράζει αεροσκάφη κατά των ελληνικών αρμάτων μάχης Α-10 και ιπτάμενα πυροβολεία AC-130 – Τεράστιο ερωτηματικό η στάση των ΗΠΑ

«Είμαστε πολύ κοντά στην αγορά αεροσκαφών Α-10 Thunderbolt τα οποία αποκαλούνται «φονιάδες  των αρμάτων μάχης» και ιπτάμενων πυρ...




«Είμαστε πολύ κοντά στην αγορά αεροσκαφών Α-10 Thunderbolt τα οποία αποκαλούνται «φονιάδες  των αρμάτων μάχης» και ιπτάμενων πυροβολείων AC130″ αναφέρει ο τουρκικός τύπος σε μια
πραγματική λίστα εξοπλισμών που παραπέμπει  καθαρά πλέον  σε πολεμικές προετοιμασίες .
Και το ερώτημα είναι τι γίνεται πλέον με τις ΗΠΑ; 
Θα τα παραχωρήσουν; 
Φοβούνται μήπως μετά από την αγορά των S-400 τυχόν ριζική μεταστροφή της Τουρκίας προς την ρωσική αγορά όπλων και προσπαθούν με «χάδια» να την κρατήσουν στο «μαντρί»;
Aν όντως υλοποιηθεί η αγορά των S-400, F-35 και αποκτηθούν και Α-10 τότε το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι «μαύρα μαντάτα».
Η ισορροπία ισχύος αποτελεί παρελθόν και φυσικά αυτό βαραίνει όλες τις πολιτικές αλλά και στρατιωτικές ηγεσίες του τόπου που επέβαλαν αυτο-αφοπλισμό στη χώρα ακόμη και πριν την έλευση μνημονίων.

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία  παράγει συνεχώς και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα.

Κατασκευάζονται  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ANKA, BAYRAKTAR,  τακτικά ελικόπτερα A-129 και  αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA.





Το μόνο πρόβλημα της τουρκικής αεροπορίας είναι ότι δεν καλύπτεται το μεσαίο υψόμετρο με εναέρια οπλικά συστήματα, αλλά η λύση θα προέλθει από τις ΗΠΑ.
Γι αυτό  Τούρκοι ειδικοί  αποκάλυψαν ότι σύντομα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λειτουργούν και στο μεσαίο υψόμετρο, με  αεροσκάφη των ΗΠΑ  A-10 και AC-130.

Το αεροσκάφος υποστήριξης AC130, διαθέτει περιστροφικό  πυροβόλο των 20 χλστ., παρέχοντας φονικότατα πυρά στις δυνάμεις εδάφους , ειδικά σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από ειδικές δυνάμεις.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου δεν προορίζονται μόνο για την υποστήριξη Ειδικών Δυνάμεων σε νυχτερινές επιχειρήσεις αλλά και σε χερσαίες μονάδες με καθήκοντα υποστήριξης στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα ΑC-130H gunship  είναι τετρακινητήρια αεροσκάφη  βάρους 69 τόνων και δύναται να εξοπλιστούν πυροβόλα Gatling των 20mm, πυροβόλο των 40mm καθώς ακόμη και  πυροβόλο των 105mm howitzer.


Με χρόνο περιπολίας 6 ωρών και ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού μπορεί να πετάει πάνω από το πεδίο της μάχης στο σκοτάδι και με συστήματα νυχτερινής σκόπευσης μπορεί να παρέχει τρομακτικό όγκο πυρός εναντίον εχθρικών δυνάμεων σε αποστολές αεροπορική υποστήριξης.

Η νέα έκδοση AC-130J  είναι εξοπλισμένη με προηγμένα σκοπευτικά συστήματα και αναβαθμισμένη διαμόρφωση οπλισμού που περιλαμβάνει ένα πυροβόλο των 30mm και προσθήκη πυλώνων στις πτέρυγες για κατευθυνόμενα βλήματα τύπου AGM-114 Hellfire, πυραύλους Griffin ακόμη και βόμβες GBU-39B SDB.

Όσο για το αεροσκάφος  A-10 αποτελεί στην ουσία την εκσυγχρονισμένη  «αμερικανική έκδοση» των γερμανικών Stukas.

Το αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο με το ατρακτίδιο SUU-42A/A με chaff και φωτοβολίδες, και τα ατρακτίδια ECM (Ηλεκτρονικά Αντίμετρα) τύπων AN/ALQ-131 ή AN/ALQ-184. 
Για αυτοπροστασία μπορεί επίσης να οπλιστεί με δύο πυραύλους αέρος–αέρος τύπου Sidewinder.

Διαθέτει πυροβόλο  τύπου GAU-8/A Avenger ενώ δεν απαιτείται να εισέλθει  μέσα στην ακτίνα δράσης των εχθρικών αντιαεροπορικών συστημάτων  και πυραυλικών συστημάτων μικρού με μέσου βεληνεκούς. 
Έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει αυτές τις απειλές με πυραύλους τύπου Μaverick και με βόμβες τύπου Paveway.





Πληροφορίες κάνουν λόγο, παρόλη την κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ,  για τουρκικό ενδιαφέρον για τα 12 αεροσκάφη  Α-10 που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και τα οποία οι Αμερικανοί θέλουν να αποσύρουν.

Όπως γίνεται απολύτως κατανοητό στόχος των Τούρκων είναι και παραμένει οι ελληνικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στο Έβρο και την Θράκη , εκτός της Συρίας, διότι εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πραγματικά αξιόλογο αντίπαλο.

Η προσθήκη στο τουρκικό οπλοστάσιο εναέριων αμερικανικής κατασκευής «Stukas» όπως τα A-10 , θα προσδώσει πολύ μεγάλες δυνατότητες κρούσεως από ψηλά στην τουρκική αεροπορία και σε συνδυασμό με την μαζική κατασκευή ελικοπτέρων με αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS στοχεύοντας τα ελληνικά LEOPARD 2 HELL ,  και θέλοντας να δημιουργηθεί  παράλληλα πρόβλημα σε ολόκληρη την αμυντική ελληνική διάταξη στην περιοχή  αυτή.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. 
Αλλά οι Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν  ότι οι περιορισμοί  που θα εφαρμοστούν στην χώρα  δεν πρόκειται να προκαλέσουν «μεγάλη ζημιά».




Οι Τούρκοι ειδικοί λένε ότι το εμπάργκο της Γερμανίας κατά των οπλικών συστημάτων και ανταλλακτικών των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard που χρησιμοποιούνται από τις χερσαίες  δυνάμεις στην Τουρκία,  δεν επηρεάζει την δύναμη του στρατού, διότι αυτά  μπορούν να αποκτηθούν και από άλλες χώρες ως βραχυπρόθεσμη λύση.

Όλα αυτά όμως παραπέμπουν κατευθείαν σε άκρως πολεμικές προετοιμασίες από τουρκικής πλευράς, με έναν από τους στόχους να αποτελεί η Ελλάδα.

pentapostagma.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"