GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Περί «Γκλύξμπουργκ» και αληθείας

Μια φορά και ένα καιρό (1947) η πριγκίπισσα και μετέπειτα Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β’, ερωτεύτηκε και παντρεύτ...





Μια φορά και ένα καιρό (1947) η πριγκίπισσα και μετέπειτα Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β’, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν όμορφο Έλληνα πρίγκιπα που τον έλεγαν Φίλιππο! 
Οι Βρετανοί του απένειμαν τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά σεβόμενοι την Ιστορία τους, δεν ονόμασαν τα παιδιά του Εδιμβουργόπουλα. 
Το γερμανόηχο παρατσούκλι «Γκλύξμπουργκ» , οι Άγγλοι το έδωσαν για να μειώσουν τη γενιά του Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1915 (φυσικά με αυτό εννοούσαν ότι αυτός καταγόταν το πουθενά). 
Την ίδια στάση με το Βασιλιά τήρησε και ο Ι. Μεταξάς που τότε ασκούσε καθήκοντα Αρχηγού Γ.Ε.Σ. 
Δυστυχώς ο Ε. Βενιζέλος αγνόησε τελείως τις απόψεις αυτών των δύο και με τη λανθασμένη πολιτική του προκάλεσε την Μικρασιατική καταστροφή. 
Φυσικά το «Γκλύξμπουργκ», ονομασία της περιοχής της Γερμανίας, δεν είχε σχέση με το γενεαλογικό δέντρο των Βασιλικών Οικογενειών Δανίας και Ελλάδας.
Ποτέ! 



Ένας από τους πλέον γνωστούς γόνους της Δανικής Βασιλικής οικογενείας ήταν ο μοναχογιός του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου γεννημένος το 1439.
Επειδή οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν, άλλαξε το όνομά του σε Ιωάννη Χριστιανό.
Για λόγους ασφαλείας πήγε στην Ιταλία και μετά στη Βιέννη, αξιωματικός του Βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου Ζ΄
Αργότερα τον συναντάμε στην Κοπεγχάγη , φιλοξενούμενο του Βασιλιά της Δανίας και στη συνέχεια γαμπρό του ίδιου του Βασιλιά.


Να πως προέκυψε το ελληνικό αίμα των Βασιλικών οικογενειών Δανίας και Ελλάδας.
Βέβαια ο Βασιλιάς Γεώργιος Α’ που ήρθε στην Ελλάδα το 1863, ήταν γόνος της Δανικής βασιλικής οικογενείας. 
Άρα η Ελληνική Βασιλική οικογένεια έχει ρίζες και στο Βυζάντιο (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, πατέρας του πρίγκιπα της Δανίας Ιωάννη Χριστιανό). 
Μετά τον Γεώργιο Α΄, έπονται ο Κωνσταντίνος ΙΒ, ο Αλέξανδρος, ο Γεώργιος Β’, ο Παύλος, ο Κωνσταντίνος ΙΓ’. 
Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ότι οι περισσότεροι Έλληνες αδιαφορούν για την αλήθεια που προκύπτει από ιστορικά ντοκουμέντα!
Πέφτουν θύματα προπαγάνδας ορισμένων ανθελλήνων, οι οποίοι καταφέρνουν με λίγα θλιβερά και ανήθικα μυθεύματα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. 
Τι κρίμα!
Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από παρόμοια θλιβερά παραδείγματα, αλλά δυστυχώς στα σχολεία μας δεν διδασκόμαστε την ιστορία μας.
Προσέξετε σε ποιόν οφείλει η Ελβετία το μεγαλείο της! 
Οι πρόγονοι μας δολοφόνησαν τον Ι. Καποδίστρια ο οποίος θα είχε οδηγήσει τη χώρα μας στη δόξα! 
Πριν έξι δεκαετίες που ήμουν φοιτητής στη Λωζάνη, τυχαία βρέθηκα ανάμεσα σε χιλιάδες Ελβετούς που είχαν μια μεγαλειώδη εκδήλωση.
«Τι γιορτάζετε;»ρώτησα.
 Μου απάντησαν: 
«Η μέρα είναι αφιερωμένη στον εθνικό μας ευεργέτη .

Τον Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια. 

Αυτός ήταν που ένωσε το λαό μας.

Που μιλούσε τρεις διαφορετικές γλώσσες. 
Με το σύστημα των καντονίων γίναμε μια υπολογίσιμη δύναμη, χωρίς να θυσιάσουμε την πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, τίποτε»! 
Με τον ίδιο τρόπο οι αρχαίοι πρόγονοί μας έστειλαν στον άλλο κόσμο τους πλέον αξιόλογους συμπολίτες τους καταδικάζοντάς τους να πεθάνουν από πείνα στην εξορία ή τη φυλακή ή από κόνιον, όπως τους Αλκιβιάδη, Αριστείδη, Αριστοφάνη, Δημοσθένη, Ηρόδοτο, Θεμιστοκλή, Μιλτιάδη, Πυθαγόρα, Σοφοκλή, Σωκράτη, Φειδία.
Ατυχώς και στις μέρες μας πέσαμε θύματα διεφθαρμένων πολιτικάντηδων κι απομακρύναμε μια βασιλική οικογένεια που τόσα καλά είχε κάνει στον τόπο μας. 
Σκεφθείτε τους Βασιλείς Γεώργιο Α’ και Γεώργιο Β’, τον Στρατηλάτη των βαλκανικών Πολέμων Κωνσταντίνο ΙΒ’, τον Αλέξανδρο, τον Παύλο, τον Κωνσταντίνο ΙΓ. 
Αν δεν τους είχαμε απομακρύνει, η χώρα μας δεν θα είχε το σημερινό της χάλι, διότι θα ‘ταν δύσκολο να παραμένουν στην εξουσία άνθρωποι διεφθαρμένοι που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια! 
Παρασυρμένοι από δυσφημιστικά συνθήματα όπως τα «Γκλύξμπουργκ» και «Γερμανόφιλος» καταλήξαμε σε ασυνείδητους δημαγωγούς που μας πίνουν το αίμα και να οδηγούν τη χώρα μας στο έσχατο σημείο της κατάντιας.



 Θωμάς Θεολόγης
 Ιστοριοδίφης-Καθηγητής-Συγγραφέας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 


www.elkosmos.gr