GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Ισραήλ διαμελίζει την Τουρκία – Ισραηλινός πρωθυπουργός: «Ήρθε η ώρα για τους Κούρδους να αποκτήσουν το δικό τους κράτος»!

Καταιγιστικές εξελίξεις απο τις δηλώσεις Νετανιάχου για την δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν …βάζουν φωτιά στην Άγκυρα και φέρ...




Καταιγιστικές εξελίξεις απο τις δηλώσεις Νετανιάχου για την δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν …βάζουν φωτιά στην Άγκυρα και φέρνουν νεες εξελίξεις στην περιοχή.
‘‘Το Ισραήλ πριν από όλους και από όλα στέκεται αποφασισμένο και στηρίζει  την ανεξαρτησία των
Κούρδων σε ένα δικό τους κράτος, που θα περιλαμβάνει προφανώς και τουρκικά εδάφη‘‘, αναφέρει o Νετανιάχου!
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι  υποστηρίζει την κουρδική ανεξαρτησία, μιλώντας  σε Αμερικανούς  Δημοκρατικούς Γερουσιαστές  λέγοντας επί λέξη  ότι ‘‘οι Κούρδοι μοιράζονται τις αξίες μας και δικαιούνται κράτος».

Η πρωτοφανή  δήλωση του  Binyamin Netanyahu προσέφερε σπάνια στήριξη στην ανεξαρτησία των Κούρδων, μιλώντας ο ίδιος  σε μια αντιπροσωπεία 33 Δημοκρατικών γερουσιαστών που επισκέφθηκαν το Ισραήλ  την περασμένη εβδομάδα

. Ο Ισραηλινός ηγέτης τόνισε   ότι  ήταν υπέρ ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν λόγω των  «γενναίων, φιλοδυτικών Κούρδων πολιτών που μοιράζονται τις αξίες μας», ανέφερε η εφημερίδα Jerusalem Post .

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί επιτηρούν ολόκληρη την ζώνη στην ΝΑ Τουρκία ελέγχοντας τις τουρκικές συγκεντρώσεις δυνάμεων ενώ χθες συνετρίβη Αμερικάνικο μη επανδρωμένο όχημα  στα Άδανα της Τουρκίας.

Το αμερικανικό  drone συνετρίβη για άγνωστους  μέχρι σήμερα λόγους, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη  της Περιοχής χθες  Πέμπτη.




Ο Διοικητής της επαρχίας των Αδάνων, Μ.  Ντιμίρτας, δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο όχημα κατέπεσε και συνετρίβη  στην περιοχή Τσεϊχάν. 
Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει  σχετική έρευνα σχετικά με την αποστολή που  εκτελούσε το  αμερικανικό  Drone. 

Όλα όμως συντείνουν στην δημιουργία κλίματος μεγάλης δυσαρέσκειας κατά της Τουρκίας από την δύση και το Ισραήλ .

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός  παραδοσιακά απέφευγε μέχρι τώρα να εκφράσει τα συναισθήματά του υπέρ των Κούρδων, ώστε να αποφευχθεί η προσβολή της Τουρκίας, η οποία έχει μια μεγάλη Κουρδική  μειονότητα, αλλά  προφανώς η στάση του Ερντογάν… ενάλλαξε τα πάντα το τελευταίο διάστημα.

Η προηγούμενη φορά που ο Νετανιάχου υποστήριξε δημοσίως τους Κούρδους ήταν το 2014, όταν είπε ότι «είμαστε υπέρ των προσδοκιών των Κούρδων για ανεξαρτησία» γι αυτό και τους  αποκαλούμε «αγωνιστές‘‘, οι οποίοι έχουν αποδείξει πολιτική τους δέσμευση και πολιτική μετριοπάθεια, ενώ αξίζουν επίσης και την πολιτική τους ανεξαρτησία. «

Οι Κούρδοι είναι μία από τις μεγαλύτερες συμπαγείς  μειονότητες στον κόσμο και ζουν στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία.

Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για το ιρακινό Κουρδιστάν θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και από ότι φαίνεται θα ξεσηκώσει μεγάλη τουρκική δυσαρέσκεια .

Ήδη χθες Τούρκοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το δημοψήφισμα  θα ‘’φέρει‘’ αναταραχή στην περιοχή , ενώ υπάρχουν και υπόνοιες μαζικής δράσης των Τουρκμένων στην Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων.




Ο υπαρχηγός του  κόμματος Likud Gideon Sa’ar, ο οποίος πολλοί θεωρείται ως  ο δυνητικός κληρονόμος του Νετανιάχου, κάλεσε το Ισραήλ να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, λέγοντας τον Ιούνιο ότι « οι Κούρδοι αποδείχτηκαν εδώ και δεκαετίες  ένας αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος για εμάς. «

Ο Ζαχ Ντάνιελ, γεωστρατηγικός αναλυτής σε ζητήματα  Μέσης Ανατολής με έδρα το Τελ Αβίβ και το Ιρακινό Κουρδιστάν και ειδικός σε θέματα Κούρδων , επαίνεσε τη δήλωση του Νετανιάχου.

«Η επανάληψη του διαλόγου την οποία  ακολούθησε ουσιαστικά κάθε σημαντικός ισραηλινός πολιτικός, είχε ένα μοναδικό κοινό», δήλωσε  ο ίδιος στο ισραηλινό ΜΜΕ  Arutz Sheva.

«Η κυβέρνηση Τραμπ  δεν κατάφερε να αλλάξει πορεία  από τις ίδιες πολιτικές του Ομπάμα και του Μπους για τους Ιρακινούς Κούρδους και την ενότητα του Ιράκ , αλλά ο Νετανιάχου ενθάρρυνε το Κογκρέσο να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά στο θέμα αυτό , όπως και σε αυτό του Ιράν.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι σημαντικές για τους Κούρδους, καθώς δείχνουν  στο εξωτερικό την ισραηλινή  στήριξη για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας τους τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Σουλτάνος ‘‘βράζει‘’ στην κυριολεξία στο Σαράι του ακούγοντας τις δηλώσεις Νετανιάχου για τους Κούρδους , ενώ  ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν ανάφλεξη ολόκληρης της περιοχής που θα περιλαμβάνει το Ιράκ , την Συρία και την ΝΑ Τουρκία.  

Το πιο επικύνδυνο όμως θα ήταν μια διάχυση της τουρκικής ‘‘οργής‘’στο Αιγαίο και την Κύπρο. 
Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν και πολλά πράγματα ενδεχομένως στην ΝΑ Τουρκία σε περίπτωση γενικής επίθεσης των Κούρδων , που θα έχουν την αμέριστη στήριξη και οπλισμό από  Ισραήλ και ΗΠΑ σε βάθος χρόνου .

Για αυτό όπως έχει λεχθεί στην χώρα μας από πολλούς ειδικούς …υπάρχει το ενδεχόμενο …να προσπαθήσουν να ρεφάρουν  ..για αυτό και ζητούν 17 νησιά στο ελληνικό αρχιπέλαγος. 
Μόνο που  δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σπιθαμή  ελληνικής γης  ελέω των ισχυρών ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr