GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας: Στόχος η Ουάσιγκτον!

Η Βόρεια Κορέα μόλις ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή μιας ενότητας επανεισόδου στην ατμόσφαιρα που εκτοξεύτηκε από ένα βαλλιστικό πύραυλ...


Η Βόρεια Κορέα μόλις ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή μιας ενότητας επανεισόδου στην ατμόσφαιρα που εκτοξεύτηκε από ένα βαλλιστικό πύραυλο διηπειρωτικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο
ειδήσεων KCNA, η πτήση του βαλλιστικού πυραύλου διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, φτάνοντας σε υψόμετρο 3.724 χιλιόμετρα.
Εάν τα στοιχεία αυτά είναι σωστά και υποθέτοντας ένα ωφέλιμο φορτίο εντός αποδεκτών προτύπων, αυτός ο πύραυλος έκανε 47 λεπτά για να χαράξει μια μακριά τροχιά σε κάθετη περιήγηση λόμπα περίπου 1.000 χιλιομέτρων μπορεί να έχει ένα μέγιστο εύρος 10.500 χιλιομέτρων, και ως εκ τούτου να χτυπήσει την επικράτεια των ΗΠΑ. 
Σημειώστε ότι η περιστροφή της γης αυξάνει το εύρος των πυραύλων και βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται προς ανατολάς. 
Αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν στην ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων της και ότι στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, ένας βαλλιστικός πύραυλος ΚΝ-20 (Hwasong-14) του δεύτερου Στρατηγικού Πυροβολικού της μικρής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας μπορεί να φθάσει το Λος Άντζελες (Καλιφόρνια), το Ντένβερ (Κολοράντο) και το Σικάγο (Ιλινόις) και δεν θα έχανε την Ουάσιγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, ή τη Νέα Υόρκη, παρά μόνο για 200-300 χιλιόμετρα!

Με άλλα λόγια, είμαστε θεατές μιας σπάνιας ιστορικής στιγμής: εκείνοι οι όποιοι στριμώχτηκαν από απειλές ολοκληρωτικής καταστροφής και κυριολεκτικά πολιορκούνται, απομονωμένοι, περιθωριοποιημένοι και οικονομικά στραγγαλισμένοι από το 1953, οι άνθρωποι χωρίς δόντια των οποίων ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι σχεδόν τίποτα σε σύγκριση με τα καθημερινά έξοδα των ισχυρών και πλουσίων αντιπάλων τους, αποκτήσαν επιτέλους ένα αποτρεπτικό μέσο ικανό να φέρει τη πυρηνική φωτιά στο εσωτερικό του προπυργίου των ΗΠΑ, που προστατεύτηκαν κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και της μιλιταριστικής Ιαπωνίας από τις δυο τεράστιες ωκεάνιες εκτάσεις που είναι ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός. 

Πρόκειται για  πραγματική στρατηγική ανατροπή.

Για να πούμε την αλήθεια, οι Βόρειοι Κορεάτες δεν ξεχάσαν ποτέ τους στρατηγικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, τον βιολογικό πόλεμο και τις πυρηνικές απειλές του στρατηγού MacArthur κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας. 
Ούτε εκτίμησαν τις προσβολές του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ ή τον χλευασμό του για το μικροκαμωμένο «αδύνατο» σώμα  και μέγεθος «νάνου» των ηγετών και του πληθυσμού της Βόρειας Κορέας, ενώ μόλις επιβίωναν από τρομερούς λιμούς που προκλήθηκαν μετά τη πτώση της Σοβιετικής Ένωσης αξιοποιώντας τόσο το ρωσικό χάος της εποχής του Γέλτσιν και την αδυναμία του Πεκίνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν οι ΗΠΑ αυτό-ανακηρύχθηκαν από το 1991 έως το 2011 ως η υπέρτατη υπερδύναμη.
Παραδόξως, είναι αυτοί οι «νάνοι», οι οποίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλιά δί-πλανα αεροπλάνα, και οι οποίοι, όχι μόνο αποκτήσαν τη βόμβα, αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να τη φέρουν στη καρδιά της ενδοχώρας των ΗΠΑ. 
Ως εκ τούτου, η Βόρεια Κορέα αναφέρεται, όχι χωρίς λόγο, στη πιθανή χρήση ενός «πυρηνικού σφυριού» σε περίπτωση επίθεσης ή αλλαγής καθεστώτος για τις οποίες θα ήταν αντικείμενο. 

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 29.7.2017