GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ"

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ Το ΚΚΕ, το οποίο από τη μεταπολίτευση και μετά κατάφερε να ελέγχει τα περισσότερα ΜΜΕ, στην προσπάθειά...



Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ

Το ΚΚΕ, το οποίο από τη μεταπολίτευση και μετά κατάφερε να ελέγχει τα περισσότερα ΜΜΕ, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους οπαδούς του, επαναφέρει συχνά στο
προσκήνιο παλαιότερα γεγονότα, για τα οποία ένα μέρος της κοινής γνώμης είχε ταυτισθεί με τις απόψεις του. 
Ένα από τα πλέον προσφιλή αυτά γεγονότα είναι και η πολύκροτη υπόθεση των αεροπόρων , η οποία απασχόλησε το πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. 
Το θέμα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα αρχικά η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’ με ολοσέλιδο άρθρο της τον περασμένο Oκτώβριο και εν συνεχεία η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ 1 με τρείς εκπομπές της στις 2 και 28 Μαίου και στις 3 Ιουνίου.

Προσωπικά δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω στην εν θέματι υπόθεση αν δεν
ελέγοντο και εγράφοντο τόσα ψέμματα, τα οποία διαστρεβλώνουν τελείως τα γεγονότα. 
Το τι συνέβη ακριβώς στη Σχολή Αεροπορίας την περίοδο 1951-1953 το γνωρίζω απο πρώτο χέρι, καθ' ότι υπηρετούσα εκεί ως εκπαιδευτής πτήσεων.

Τα φερέφωνα του εγκληματικού ΚΚΕ, τόσο στην έγκριτη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" όσο και στις εκπομπές της ΕΡΤ προσπάθησαν εις μάτην να εμφανίσουν την όλη υπόθεση ως σκευωρία της Δεξιάς και ότι οι καταδικασθέντες τελεσιδίκως για δολιοφθορές Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, ήσαν αθώοι. Δυστυχώς για τους ίδιους, αλλά και τα δήθεν αθώα θύματα τα οποία υπερασπίζονται, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Πλέον συγκεκριμένα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Πολεμική Αεροπορία, μετά από ένα δεκαετή αιματηρό πόλεμο, στον οποίο έχει εμπλακεί, είναι κυριολεκτικά καθημαγμένη κι αποδεκατισμένη. 
Ειδικότερα τα μεν αεροπορικά της μέσα είναι ελάχιστα και πεπαλαιομένα, οι δε ετοιμοπόλεμοι πιλότοι της δεν υπερβαίνουν τους 200. 
Τόσο η στρατιωτική, όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία γνωρίζει κάλλιστα ότι η Αεροπορία δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την εθνική αποστολή της, προσπαθεί εναγωνίως να την εφοδιάσει με αεριωθούμενα αεροσκάφη αφ' ενός και να εντάξει τη χώρα στην Βορειο -Ατλαντική Συμμαχία (NATO) αφετέρου.

Οι προύποθέσεις που θέτει η Αμερικανική Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των Ελληνικών αιτημάτων είναι πολλές και δυσκόλως εκπληρούμενες , ήτοι. 
Ταχεία εκπαίδευση μεγάλου αριθμού χειριστών και μηχανικών αεροπλάνων, ώστε να στελεχωθούν άμεσα τουλάχιστον δέκα (10) πολεμικές μοίρες, κατασκευή αρκετών, καταλλήλων για αεριωθούμενα αεροσκάφη, αεροδρομίων, αποθηκών πυρομαχικών και καυσίμων, εγκαταστάσεων για ένα σύγχρονο Σύστημα Αεραμύνης κ.α. 
Στις ανυπέρβλητες δυσκολίες της χώρας να εκπληρώσει τις αμερικανικές απαιτήσεις πρέπει να προστεθεί και η εξής. 
Η Αγγλική Αποστολή, η οποία για πολλά χρόνια είχε την εποπτεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε αποχωρήσει μεν από την Ελλάδα, πλήν ασκούσε μεγάλη επιρροή στην Αμερικανική Κυβέρνηση για τα ελληνικά πράγματα. 
Με απώτερο στόχο λοιπόν να μας φορτώσει, με το αζημίωτο φυσικά, τα παλιά ελικοφόρα αεροσκάφη της RAF, αντιδρούσε σθεναρά στον εφοδιασμό της Ελληνικής Αεροπορίας με σύγχρονα αεροσκάφη jet. Τα επιχειρήματα τα οποία προέβαλε ήσαν κυρίως δύο. Πώτον ότι οι Έλληνες χειρισταί, και το τεχνικό προσωπικό, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των υπερσύγχρονων αυτών αεροσκαφών και δεύτερον ότι υπάρχει κομμουνιστική διάβρωση στην Αεροπορία, η οποία θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στο ΝΑΤΟ.

Την υλοποίηση των τεθέντων υπό των Αμερικανών προύποθέσεων ανέλαβε προσωπικά ο άξιος και χαρισματικός Αρχηγός του ΓΕΑ Πτέραρχος Εμμ. Κελαιδής. 
Και ενώ σε όλους τους λοιπούς τομείς τα πράγματα προχωρούσαν ομαλά, στη Σχολή Αεροπορίας, η οποία αποτελούσε το φυτώριο παραγωγής πιλότων και μηχανικών, από τις αρχές του 1951 άρχισαν να εμφανίζονται δυσλειτουργίες, οι οποίες υπονόμευαν την όλη προσπάθεια. 
Πιο συγκεκριμένα.

α. Υπήρξαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις επιθεωρήσεις των εκπαιδευτικών αεροσκαφών, αποκρύψεις, ή παραγγελίες ακαταλλήλων ανταλλακτικών, με συνέπεια την πλημμελή συντήρηση τω αεροπλάνων. 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήτο η διαθεσιμότητα των ετοίμων προς πτήση αεροσκαφών να έχει πέσει στο απαράδεκτο ποσοστό του 45% - 50% .

β. Κατά την ίδια περίοδο τα αεροπλάνα άρχισαν να παρουσιάζουν πολλαπλές βλάβες, οι οποίες κατέληγαν σε ασυνήθιστα ατυχήματα, τα οποία δεν οφείλοντο σε αστοχία υλικού, ή σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε έξωθεν επεμβάσεις, σε κρίσιμα για την ασφαλή πτήση συστήματα των αεροπλάνων, όπως το σύστημα προσγειώσεως, τα πηδάλια κλίσεως και ανόδου καθόδου, η λίπανση του κινητήρος κ.α. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου ατυχήματος το οποίο συνέβη την 13η Σεπτεμβρίου 1951, όταν το ένα σκέλος του συστήματος προσγειώσεως εκπαιδευτικού αεροπλάνου harvard αναδιπλώθηκε κατά την προσγείωση, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να εξέλθει του διαδρόμου προσγειώσεως και να υποστει σοβαρές ζημιές, χωρίς, ευτυχώς ανθρώπινα θύματα. 
Όταν από περιέργεια μετέβην στο υπόστεγο συντηρήσεως, στο οποίο είχε μεταφερθεί και το αεροπλάνο του ατυχήματος, είδα ιδίοις όμμασι τις κηροταινίες που είχαν τοποθετηθεί από αγνώστους στις αρθρώσεις του συστήματος προσγειώσεως, οι οποίες παρεμπόδιζαν την ασφάλισή του στη θέση κάτω'. 
Η Επιτροπή Διερευνήσεως του ατυχήματος, η οποία ορίστηκε δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς. 
Αλλά και πέραν αυτού, θύμα μιας τέτοιας δολιοφθοράς υπήρξα και ο ίδιος, όταν σε εκπαιδευτική πτήση διαπίστωσα ότι τα αντισταθμιστικά των πηδαλίων ανόδου - καθόδου του αεροπλάνου ήσαν συνδεδεμένα αντίστροφα, που σημαίνει ότι όταν ο χειριστής επιθυμούσε να ανακόψει την κάθοδο του αεροπλάνου, επενεργώντας επί του αντισταθμιστικού την επιδείνωνε.

γ. Αδικαιολόγητη απόρριψη μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων Ικάρων υπό ορισμένων εκπαιδευτών, με αποτέλεσμα από κάθε τάξη να αποφοιτά ένας απαράδεκτα μικρός αριθμός μαθητών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι από μεν την 23η Σειρά Ικάρων ενώ εισήχθησαν 33μαθηταί, απεφοίτησαν μόνο 16, από δε την 1η Σειρά ΕΚΕΧ από τους 58 εισαχθέντες, ονομάστηκαν Αξιωματικοί μόνο 17

Πάγια θέση της Κομμουνιστικής Αριστεράς ήταν και παραμένει, ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν σκευωρία της Δεξιάς. 
Στη σκευωρία εντάσσουν ακόμη και τη φυγάδευση στην Αλβανία του Αοκίμου Χειριστού 1ης Τάξεως του ΕΚΕΧ Νίκου Ακριβογιάννη. 
Ώστε λοιπόν σκευωρία οι δολιοφθορές και η κακή συντήρηση των αεροπλάνων, σκευωρία και οι ομαδικές απορρίψεις μαθητών Ικάρων, σκευωρία και η φυγάδευση Ακριβογιάννη. 
Αλλά τότε γιατί επί 65 χρόνια παραλείπουν να μας εξηγήσουν πώς όλα αυτά τερματίσθηκαν, ως δια μαγείας, με τη σύλληψη των συγκεκριμένων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. 
Γιατί δεν μας εξηγούν ακόμη τον λόγο της σκευωρίας. Και μη μας πουν ότι στόχος των δήθεν σκευωρών ήτο να ξεφορτωθούν 5-10 κατώτερους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, τους οποίους μπορούσαν να διώξουν με χίλιους άλλους τρόπους, γιατί θα ήτο αστείας.

Εις πείσμα λοιπόν της αυθαίρετης επιχειρηματολογίας των εγκαθέτων του Κόμματος της Προδοσίας και του Εγκλήματος, η αλήθεια για την συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία το ΚΚΕ καπηλεύεται μέχρι σήμερα, ποντάρσντας στην αδιαφορία και την ευκολοπιστία των Νεο- Ελλήνων έχει ως εξής. 
Η παντοδύναμη την εποχή εκείνη Σοβιετική Ένωση είχε κάθε λόγο να σαμποτάρει την είσοδο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. 
Αν όμως δεν μπορούσε να παρέμβει στο επίπεδο λήψεως των αποφάσεων, μπορούσε να παρεμποδίσει την ικανοποίηση των τεθέντων προύποθέσεων για την ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και αυτό ακριβώς έκανε χρησιμοποιώντας τα εντόπια μίσθαρνα όργανά της. 
Με τις επιχειρούμενες δολιοφθορές, οι οποίες κατέληγαν σε αεροπορικά ατυχήματα, τη χαμηλή διαθεσιμότητα των αεροπλάνων, την απόρριψη μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων χειριστών και τη φυγάδευση του Ακριβογιάννη, επετύγχανε ταυτόχρονα τους εξής στόχους. 

Πρώτον απεθάρρυνε τους νέους να επιλέγουν τις Σχολές Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας (Σχολή Ικάρων - ΕΚΕΧ). 
Δεύτερον παρεμπόδιζε την επίτευξη του στόχου, ήτοι την εξασφάλιση του αναγκαίου αριθμού χειριστών για την επάνδρωση των δέκα Πολεμικών Μοιρών, εντός των τεθέντων χρονικών ορίων. 
Και τρίτον ενίσχυε τη δόλια επιχειρηματολογία της Αγγλικής Αποστολής, περί κομμουνιστικής διαβρώσεως της Πολεμικής Αεροπορίας, ήτοι έναν λόγο καθοριστικό για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τις περί σκευωρίας απόψεις τους, τόσο τα υποτιθέμενα θύματα, όσο και οι ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι ανακινούν κάθε τόσο το θέμα, βασίζουν σε δύο πυλώνες. 
Ο πρώτος είναι οι δήθεν κακοδικίες στο αναθεώρητικό δικαστήριο και ο δεύτερος τα βασανιστήρια, στα οποία δήθεν υπεβλήθησαν. Όμως οι αιτιάσεις τους και για τους δύο ισχυρισμούς τους δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική για τους εξής λόγους.

Καθ' όλη την επίδικη περίοδο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Αμύνης δεν είναι κάποιος δεξιός πολιτικός, αλλά ο κεντρώος Γεώργιος Μαύρος, ο οποίος όχι μόνο δεν τήρησε μεροληπτική στάση εις βάρος των κατηγορουμένων, αλλ' αντιθέτως παρενέβει σκανδαλωδώς υπέρ αυτών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, ήτοι.

α. Επί ζημία της ανευρέσεως της αλήθειας ο Μαύρος διέταξε τη διακοπή της Ενόρκου Προανακρίσεως και την υποβολή της δικογραφίας άνευ πορίσματος με σκοπό να αναθέσει τη διενέργεια Τακτικής Ανακρίσεως σε δικαστή της εμπιστοσύνης του. Παράνομη επίσης ήταν και η απόφαση του συγκεκριμένου υπουργού να μεταφέρει στρατιωτικούς στις πολιτικές φυλακές Αβέρωφ, οι οποίες κατά την έκφραση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης αποτελούσαν "Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο . 
Και το ότι πράγματα ήσαν έτσι αποδεικνύεται εκ τού γεγονότος ότι μετά τη μεταφορά τους στις πολιτικές φυλακές η στάση των κατηγορουμένων άλλαξε κατά 180 μοίρες. Τότε επινοήθηκαν και τα βασανιστήρια και οι αναιρέσεις των καταθέσεών τους.

β. Κατ' εντολή του Γεωρ. Μαύρου συνεστήθη επιτροπή από διακεκριμένους καθηγητάς Γιατρούς, οι οποίοι εξήτασαν όλες τις περί βασανισμών καταγγελίες των κατηγορουμένων, χωρίς να διαπιστώσουν τα παραμικρό, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα για τους υποτιθέμενους βασανιστάς.

Τελειώνοντας θεωρούμε αναγκαία να αναφέρομε ότι η παράταξη η οποία αιματοκύλισε τη χώρα επί σειρά ετών, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να αλλάξει σελίδα, παραμένει εγκλωβισμένη στις αδιέξοδες και αναχρονιστικές ιδεοληψίες της. 
Με λύπη διερωτάται κανείς. 
Όταν η κομμουνιστική ιδεολογία και το σύστημα που είχε δημιουργήσει κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο ως μουσειακό είδος διατηρείται στη μακρινή και διεθνώς απομονωμένη Βόρειο Κορέα, δεν είναι κρίμα να επιχειρείται η νεκρανάστασή του στην χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;

ΠΗΓΗ : Του Ταξιάρχου (Ι) Π.Α. ε.α. Νικολάου Παγώνη

filopoli-webmagazine.blogspot.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"